După ce a fost prezentată de CNN, Salina Turda este din nou lăudată în presa străină, de această dată de o publicație britanică.

Salina Turda este descrisă ca un “parc tematic incredibil”, unde se află o roată de distracții, un teren de mini-golf și un lac pe care turiștii se pot plimba cu barca, toate aflate la 42 de metri sub pământ.

„Uitați de Disney! Dacă erați de părere că Disney reprezintă etalonul în materie de parcuri tematice, ar fi bine să vă mai gândiți: o atracție turistică din România, aflată în totalitate sub pământ, pune într-o cu totul altă lumină o zi de distracție alături de familie. Uimitoarea mină de sare a fost transformată într-o atracție care îți taie respirația și care atrage în jur 600.000 de vizitatori pe an”, scrie dailymail.co.uk.

În mina Rudolf, una dintre minele de la Salina Turda, se află un teren de mini-golf, piste de bowling, precum și un amfiteatru cu 80 de locuri. Turiștii ajung în mină printr-un „labirint de scări și de lifturi”, iar apoi pot admira stalactitele uimitoare de pe tavan, mai notează sursa citată.

Copiii se pot da într-o roată de bâlci, într-un carusel, sau se pot distra pe terenul de joacă. În Salina Turda, temperatura este constantă la aproximativ 12 grade Celsius.

Salina Turda, care este compusă din mai multe mine aflate la o adâncime cuprinsă între 70 și 120 de metri, are o vechime de aproximativ 2.000 de ani. În trecut, ea reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasă decât aurul și susținea comunitatea locală.

Mina de sare a fost închisă în anul 1932, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită ca adăpost. Ulterior, înainte de a-și deschide porțile turiștilor, a fost utilizată și ca depozit de brânză.

În anul 1992 a început să fie folosită ca muzeu și ca parc de distracții, iar în 2008 au fost investite aici 6 milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN
O cetate superbă din România se redeschide pentru public după 3 ani de reparații
Accesul pe plajele sălbatice de pe litoralul românesc a fost interzis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.