Un jurnalist român a luat micul dejun cu Nigel Farage: „Am înghițit amândoi cu noduri”

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Jurnalistul Dan Tapalagă, editor coordonator la Hotnews.ro, s-a întâlnit într-un restaurant din Bruxelles cu liderul UKIP, Nigel Farage, unul dintre cei mai înflăcărați susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și care a făcut deseori declarații jignitoare la adresa românilor.

Dan Tapalagă a fost invitat la Bruxelles de Partidul Popular European, alături de alți jurnaliști din Europa.

„Știam de luni că liderul UKIP s-a cazat unde stăteam și noi, un grup de jurnaliști din vreo zece țări veniți la Bruxelles la invitația PPE. Le-am spus colegilor că nu prea înțeleg de ce Farage mai stă pe banii europenilor după Brexit.

De 17 ani înjură UE pe banii ei, deloc puțini, o situație oricum cam aberantă. N-am avut ocazia să-l întâlnesc pentru a-i spune în față toate astea până miercuri dimineață, chiar înainte să plec spre aeroport.

Cu ochii umflați de somn, am coborât pe la 6.30 în restaurantul hotelului Leopold, aflat la o aruncătură de băț de Parlamentul European. Am decis să plec spre aeroportul Zaventem ceva mai repede după atentatul de la Istanbul, convins că vor fi măsuri de securitate sporite care m-ar putea întârzia.

La ora aia sala de mese era goală, chelnerii abia începuseră să pregătească micul dejun. M-am trezit nas în nas cu Farage cotrobăind după ceva mancare, la fel de năuc.

Eram doar noi doi în restaurantul încă pustiu. A urmat o scenă cel puțin stranie. L-am salutat politicos, i-am spus că sunt român, mi-a spus că se bucură să mă întâlnească. I-am spus că nu prea cred asta, i-am explicat că sunt ziarist și doresc să-mi răspundă la câteva întrebări dacă este de acord. A acceptat pe loc, let’s do it”, povestește Dan Tapalagă, pe Hotnews.ro.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST rapid. 5 întrebări de la Evaluarea Națională la română la care ar trebui să știi răspunsurile
Afacere cu solarii. Cum a reușit un fermier mic să aibă chiar și 15 comenzi pe zi
O Mare Britanie înfricoșătoare? Incident rasist șocant, filmat într-un tramvai | VIDEO