Un imigrant a devenit erou în Franța după ce a salvat un copil. Macron a vrut să-l cunoască

FOTO: Capturi Youtube
FOTO: Capturi Youtube

Un tânăr imigrant din Mali a devenit erou național în Franța, după ce a escaladat un bloc pentru a salva copil de 4 ani care atârna în exteriorul unui balcon de la etajul patru.  Se numește Mamoudou Gassama și i-au trebuit doar câteva secunde pentru a ajunge la balcon.

Imigrantul, care este ilegal în Paris, a fost primit la Palatul Elysee de președintele Emmanuel Macron. Mamoudou a primit cetățenie franceză și un loc de muncă la pompieri.

Spectaculoasa operațiune de salvare a fost filmată de un privitor și a fost vizualizată de milioane de internauți, după ce clipul a fost postat pe rețelele de socializare.

Incindetul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20:00, în nordul Parisului. Când au ajuns pompierii la fața locului, copilul era deja salvat. „Din fericire, acolo era cineva cu capacitatea fizică și curajul de a salva copilul”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

Presa l-a găsit pe Mamoudou Gassama la 24 de ore după gestul său eroic. Acesta le-a spus jurnaliștilor că a acționat fără să se gândească prea mult. „I-am văzut pe toți oamenii aceia care strigau și mașinile claxonau.

Am urcat și, slavă Domnului, am salvat copilul. Mi-a fost frică când am salvat copilul… când am intrat în sufragerie am început să tremur, abia puteam să stau în picioare, a trebuie să mă așez”, a mai spus el.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, l-a sunat personal pentru a-i mulțumi celui care a fost supranumit „Spiderman din Afrondismentul 18”.

„Mi-a povestit că a venit din Mali acum câteva luni cu visul de a-și face o viață aici. I-am spus că actul său eroic este un exemplu pentru toți cetățenii și că orașul Paris va fi foarte doritor să îl ajute să se stabilească în Franța”, a declarat ea.

Din primele cercetări a reieșit că părinții copilului nu erau acasă în momentul în care cel mic s-a cățărat pe balcon. Tatăl a fost reținut de poliție pentru că și-a lăsat copilul nesupravegheat și urmează să apară în fața unui judecător. Mama copilului nu era în Paris în momentul incidentului.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=cBCurldzXBk

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.