Ghiozdanul unui elev de clasa I cântărea un sfert din greutatea copilului. Autoritățile fac verificări

ghiozdan 4 kilograme
Foto: Facebook

Inspectoratul Școlar București face verificări după ce o mamă a publicat pe Facebook mai multe fotografii cu ghiozdanul fiului său elev în clasa I, ghiozdan care cântărea nu mai puțin de 4 kilograme, adică un sfert din greutatea copilului.

„Menţionăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii şcolari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia şi, după caz, vor iniţia toate demersurile necesare pe lângă autoritările locale, astfel încât să fie asigurate condiţiile optime de şcolarizare pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti, potrivit Digi24.

Săptămâna trecută, Vaia Nicoleta Nidelea, mama unui băiat de clasa I din București, a scris pe rețeaua de socializare că este foarte nemulțumită de faptul că elevii nu au dulapuri la școală unde să își lase cărțile și caietele.

Recent, băiatul său, care a suferit de o afecțiune de care s-a vindecat, a venit acasă și a spus că îl doare spatele.

„Ghiozdanul lui Pralea al meu de-i zice Ianu are 4 kg, adică 25% din cât cântărește el și e doar clasa I. Să-ți explic: de luni merge cu o coală A 4 la el. Atât. Asta pentru că tu nu vii cu geanta de 25 de kg la minister și nici tembelicus ember care au decis asemenea inepții. Dacă ai alta opinie, dragă Genunche, îți zic că mi-a zis că-l doare spatele, pentru mine asta echivalează cu „jumătate din Univers e muci și pulbere”. Vezi tu, Pralea ăsta al meu e os domnesc, nu zic că știe mai multă gramatică decât tine și nici geometria nu-i e străină, dar pentru el am mutat munții să-l salvez, gen Himalaya, că Anzii sunt soft, adică e singurul vindecat din România cu boala lui si nici în lume situația nu-i prea veselă”, a scris pe Facebook Vaia Nicoleta Nidelea.

„Demersul meu este pentru toți copiii. Mi-aș dori ca toți copiii să aibă dulăpioare. Nu vreau verificări revanșarde, vreau verificări care să constate că nu sunt, unde nu sunt și să le pună acolo! Mi-aș dori ca toți copiii să fie luați de mână sau în brațe și mângâiați la școală de cadrele didactice, așa cum e Ianu. Demersul meu este pentru o Românie scoasă din captivitatea lui „pe vremea mea”!”, a mai spus ea.

ghiozdan 4 kilograme
Foto: Facebook

ghiozdan 4 kilograme
Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.