Un francez, cucerit de România. „Singura țară din Europa unde mai poți descoperi o lume reală”

Munţii Făgăraş (zona lacului Bâlea). Foto: Wikimedia Commons

Un francez care a vizitat pentru prima dată România în 1989 s-a îndrăgostit total de țara noastră și încearcă să o promoveze în toată lumea.

Acum 26 de ani, Dren Youan a vizitat „minunatul lac Bâlea”, din Făgăraș, iar priveliștile l-au convins să mai vină în țara noastră. Așa că, în anii care au urmat, a vizitat tot mai multe locuri din Carpații românești, dar și sate frumoase și atracții culturale.

”Îmi plac munții din România pentru că aici e singura țară din Europa unde mai poți descoperi o lume reală, cu localnici îmbrăcați în portul popular, cu ciobani simpli și ospitalieri”, a spus Youan pentru eMunte.ro.

Youan le recomandă străinilor munții Făgăraș, Apuseni, Retezat și Bucegi. În ultimii, a fost surprins să găsească trasee foarte bine marcat și cabane deschise tot timpul anului.

Francezul susține că, din 1989 până astăzi, țara noastră a evoluat foarte mult, dar peisajele și ospitalitatea oamenilor au rămas la fel.

”Părerea mea este că România va atrage mai mulți turiști în viitor nu numai pentru munți, ci pur și simplu pentru frumusețea și, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”, crede Youan.

Din 2013, Youan a început să promoveze România pe Facebook, printr-o pagină proprie numită „Roumanie je t aime par youan„, care a strâns, între timp, 8000 de fani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.