Un fost parlamentar român primește ajutor de șomaj, dar se plimbă cu un automobil de lux

Cristian Florian, un senator ajuns șomer (Foto: timponline.ro)
Cristian Florian, un senator ajuns șomer (Foto: timponline.ro)

După ce a fost senator și prefect de Bistrița Năsăud, iar firma la care este acționar a făcut afaceri de milioane de lei cu statul, Cristian Florian a cerut indemnizație de șomaj.

Fostul senator PNL a rămas fără loc de muncă în decembrie, după ce nu a mai candidat pentru un nou mandat. Și-a depus repede actele pentru indemnizație de șomaj, iar ajutorul ajunge la 1.600 de lei, scrie Adevărul.

”Da, pentru o perioadă scurtă de timp încă mai iau indemnizaţie. La finalizarea mandatului a fost iarnă, nu m-am mobilizat atunci să-mi caut un loc de muncă, aşa m-am adaptat condiţiilor”, a precizat fostul senator Cristian Florian pentru sursa citată.

Cristian Florian are 40 de ani și conduce un autoturism BMW de lux, care nu este trecut în declarația sa de avere, fiind achiziționat de firmele familiei sale. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Cristian Florian la finalizarea mandatului de senator, acesta deţine o casă şi un apartament în Bistriţa. El dispune de câteva mii de lei pe mai multe carduri de credit şi are o datorie la bancă de 9.000 de euro.

Anul trecut, fostul senator a câștigat bani doar din indemnizația lunară de senator, în valoare de 5.220 de lei, însă este acționar la firma Terra Nostra 2001 SRL, care a declarat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 80.000 de lei şi un profit 0.

În perioada 2008-2014, firmele familiei fostului senator au obținut 7 contracte cu diferite primării din Bistriţa-Năsăud, dar şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi cu Primăria Cluj-Napoca.