Un florar orădean a plantat 27.000 de lalele pe propria cheltuială într-un parc din oraș

Așa arată aleea cu lalele plantată de Marius Sabău, florarul din Oradea (Foto: bihon.ro)
Așa arată aleea cu lalele plantată de Marius Sabău, florarul din Oradea (Foto: bihon.ro)

Marius Sabău, un artist pasionat de flori din Oradea, a plantat 27 de mii de bulbi de lalele toamna trecută în parcul Libertății.

Rezultatul este splendid, iar motivația orădeanului a fost simplă: să înfrumusețeze locul. Parcul unde se află covorul de lalele a fost, odinioară, un loc de promenadă al orădenilor.

„În primul rând, cred că una dintre motivaţii a fost să-mi demonstrez mie însumi că se poate. De mic copil parcul acesta îmi plăcea”, a povestit Marius Sabău pentru Digi 24.

În tinerețe, orădeanul a muncit la o seră din Ungaria, iar apoi a studiat regia de film la Budapesta, lucrând și la o florărie din capitala Ungariei. Marius Sabău are acum o florărie în Oradea, unde noaptea se aude muzică clasică. ”Are un efect benefic asupra plantelor”, explică bărbatul.

„Suntem foarte bucuroşi să aflăm că există cetăţeni, ONG-uri care doresc să se implice, să întreţină domeniul public. Îi sprijinim cu ce putem, în primul rând le permitem să amenajeze”, a precizat și Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, pentru sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Poate ați ratat:

A înflorit laleaua galbenă, o floare unică în lume ce trăiește doar în România