Un europarlamentar va fi „judecat” pentru „defăimarea țării”

FOTO: Cristian Preda/Pagina de Facebook
FOTO: Cristian Preda/Pagina de Facebook

Europarlamentarul Cristian Preda a fost acuzat de defăimarea țării și a fost chemat să dea explicații în fața Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, în urma unui denunț. Preda a spus că urmează dea explicații pe 28 martie.

Într-o intervenție la Digi FM, Cristian Preda a spus că în denunț sunt invocate criticile aduse guvernelor Grindeanu și Tudose.

„A critica Guvernul înseamnă a defăima ţara, în condiţiile în care am criticat două guverne pe care chiar aceşti domni le-au destituit fără niciun fel de argumente. E vorba de guvernele Grindeanu şi Tudose. Am adus argumente prezentate în mod raţional în Parlament, aşa cum au făcut-o şi alţii. Am prezentat fapte şi pentru asta se pare că trebuie să plăteşti acum. Când spui adevărul trebuie să iei o măciucă în cap”, a declarat Preda la Digi FM.

Europarlamentarul a mai spus că această chemare a sa la „judecată” este „o anticipare a felului în care Dragnea și Tăricenu înțeleg să conducă treburile publice”.

„În condițiile în care nu te supui voinței arbitrare, de altfel, și destul de nesigure, instabile a liderilor politici, trebuie să fii pus la punct și, dacă se poate, să fii pedepsit.

Am văzut că sunt chiar deputaţi care merg foarte departe şi cer retragerea cetăţeniei pentru cei care critică guvernele lor. Mă tem că aceşti deputaţi au ajuns în camere fără să cunoască textul Constituţiei, care spune clar că cetăţenia română, dobândită prin naştere, nu poate fi pierdută. Dar se pare că ignoranţa şi reaua-credinţă fac legea în ţara asta şi de asta cred că trebuie să luptăm”, a mai declarat Preda, la Digi FM.

Pe pagina sa de Facebook, Cristian Preda a postat o listă cu membrii din Consiliul de onoare care îl vor „judeca”.

„Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Șerban Brădișteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu și generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul președinte al Academiei, Ionel Haiduc.

Judecata e programată pe 28 martie a.c., la Cotroceni. Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliția corupților. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă și europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formațiune politică, ci cetățenii onești ai acestei țări. Pentru ei lupt. Vom învinge!”, a postat Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Cristian Preda/Pagina de Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.