Un europarlamentar PMP se mută în alt partid

FOTO: Siegfried Mureșan/Facebook
FOTO: Siegfried Mureșan/Facebook

Partidul lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară, îi cere demisia unui europarlamentar care a fost ales pe listele sale. PMP a transmis un comunicat de presă în care precizează că europarlamentarului Siegfried Mureșan „i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare” care vor avea loc anul viitor.

„Suntem informați că tânărul europarlamentar Siegfried Mureșan și-a încheiat negocierile și a optat pentru Partidul Național Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Având în vedere principiile morale înalte afișate până acum în spațiul public și în relațiile din interiorul PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan, îi cerem ferm să demisioneze și din Parlamentul European, pentru ca partidul să își poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014.

Facem această solicitare pentru ca PMP să își poată menține reprezentarea în Parlamentul European. Avem speranța că Siegfried Muresan nu se va compromite, continuâd să ocupe un loc care a fost câștigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-și eticheta de traseist”, se arată în comunicatul de presă transmis de PMP.

Siegfried Mureșan este purtătorul de cuvânt al celui ai mare grup politic din Parlamentul European, Partidul Popular European, din care face parte și PNL.

Mureșan a criticat în dese rânduri guvernarea PSD-ALDE.

„Dacă Dragnea crede că celor care nu-i cântă în strună, le poate face viaţa grea, ameninţându-i cu instituţiile statului, atunci se înşală. Dacă el crede că România se mai poate întoarce în anii 90, când Justiţia se făcea la partid, se înşală şi va pierde clar această luptă”, a declarat Mureşan, vara trecută, în contextul în care Liviu Dragnea a susţinut că va sesiza instituţiile statului, după ce europarlamentarul a criticat modul în care a decurs vizita premierul PSD de atunci, Mihai Tudose, la Bruxelles.

Siegfried Mureşan a remarcat, cu ocazia vizitei premierului la Bruxelles, că „suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene, niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.