Un europarlamentar îl dă în judecată pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că îl va da în judecată pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru că a declarat de mai multe ori că Ivan nu este membru al formațiunii social-democrate.

Ivan a venit la sediul central al PSD, din București, pentru a depune mai multe documente care, potrivit lui, atestă faptul că este membru de partid.

„Am încercat toate posibilitățile, am mers pe cale statutară, am trimis solicitări, n-am primit răspuns. Tot timpul vin lideri, spun în spațiul public că eu n-aș fi membru, dar nu prezintă niciun document.

În acest moment nu există altă soluție pentru a închide acest subiect odată pentru totdeauna, decât să merg în instanță. Am pregătit toate documentele, am vorbit cu avocații și vom obține o decizie în instanță, astfel încât să înțeleagă și Liviu Dragnea, și toată lumea că nu te poți juca cu declarațiile publice”, a declarat Cătălin Ivan în fața sediului PSD.

Europarlamentar ales pe listele PSD, Ivan a mai spus că prin declarațiile pe care le-au făcut liderii social-democrați i-a fost afectată imaginea și activitatea în Parlamentul European.

„Eu cred că e un ultim gest pe care pot să-l fac pentru ca această minciună, deja care se rostogolește (…), să fie închisă odată pentru totdeauna. Deocamdată mă îndrept împotriva lui Liviu Dragnea, dar, sigur, las o listă deschisă pentru toți cei care vor mai face astfel de declarații”, a mai spus Ivan.

Săptămâna trecută, europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat că își dă demisia din PSD. Acesta spune că sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat reflexele din anii național-comunismului, iar inadecvarea și incompetența sunt transformate în pretext de falsă mândrie națională.

Moisă s-a referit și la cazul TelDrum, spunând că, deși i s-ar dovedi nevinovăția lui Liviu Dragnea la finalul procesului, poziția acestuia în fruntea partidului și a Parlamentului a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată, iar asocierea OLAF-DNA este devastatoare și face ridicolă teoria complotului „statului paralel și ilegitim”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.