Un candidat-surpriză ar putea da peste cap alegerile prezidențiale din SUA

FOTO: Rubenstein/Wikimedia Commons
FOTO: Rubenstein/Wikimedia Commons

„Nivelul discursurilor și discuțiilor este disperant de banal. Este o rușine și o insultă la adresa alegătorilor. Cetățenii Statelor Unite merită ceva mai bun”, a declarat Michael Bloomberg, pentru Financial Times.

Fost primar al New York-ului, Michael Bloomberg a declarat la începutul săptămânii că „studiază toate opțiunile” în legătură cu o eventuală candidatură a sa la președinția Statelor Unite. În vârstă de 73 de ani, Bloomberg ar putea candida ca independent.

Potrivit unor apropiați, acesta este exasperat de dominația lui Donald Trump în sondajele republicanilor și de ezitările lui Hillary Clinton și ascensiunea lui Bernie Saners, în tabăra democraților, potrivit Hotnews.ro.

Bloomberg a primit trei mandate consecutive de primar al New York-ului, începând cu 2001. Averea sa estimată la 41,1 miliarde de dolari și este în top 10 cei mai bogați oameni din lume. Afacerile sale sunt în domeniul financiar și media.

Dacă intră în campania electorală pentru a câștiga locul de la Casa Albă, potrivit unor surse, ar fi dispus să cheltuiască în jur de 1 miliard de dolari.

Intrarea lui Michael Bloomberg ar putea da peste cap calculele făcute până acum de analiștii politici cu privire la viitorul președinte al Statelor Unite. Cursa de anul acesta este marcată de apariția unor candidați din afara sistemului politic, precum magnatul din domeniul imobiliar Donald Trump, cu un discurs agresiv sau Bernie Sanders, care cere o revoluție împotriva finanțelor de pe Wall Street.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Germania, pentru femei şi bărbaţi. Cunoaşterea limbii germane NU este obligatorie
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Lecție de generozitate. Oamenii de afaceri care gătesc pentru săraci

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.