Un bucureștean a înființat o moară cu pietre care face făină ecologică

Adrian Vlad, la moara cu pietre sursa foto: moaracupietre.ro

Un bărbat din București a înființat, în apropiere de București, o moară cu pietre, pentru măcinarea grâului.

Făină rezultată din măcinarea la moara cu pietre își păstrează toate proprietățile bobului ecologic de grâu, deoarece temperatura ei nu o depășește niciodată pe cea din mediul unde se face procesarea.

Adrian Vlad a adus de curând din Maramureş o moară cu pietre şi a instalat-o la Afumați, la numai 10 kilometri distanță de București.

Bărbatul a înființat moara, mânat de dorința de a asigura un trai cât mai sănătos familiei dar și celor interesați de stilul de viață raw-vegan și bio.

Adrian Vlad obișnuia să facă lunar drumul București-Făgăraș și retur ca să macine 5 kilograme de făină, la o moară cu pietre din zonă. Fără chimicale, 100% naturală, această făină nu rezistă mai mult de 30 de zile.

“Băteam drumul până acolo ca să fac o pâine sănătoasă pentru familie. Gustul pâinii pregătită din această făină este total diferit. Într-o zi mi-a venit ideea să aduc muntele la Mahomed și să nu mai meargă Mahomed la munte”, a povestit bucureșteanul, pentru agrointel.ro.

A găsit în Maramureş o moară cu pietre nefolosită de peste 10 ani, de când „meşterul” a trecut la cele veşnice. Părăsită într-un hambar, tristă şi murdară, moara a fost urcată într-un camion şi dusă în localitatea Afumaţi, lângă Bucureşti, pentru a prinde “viaţă” din nou.

Moara a costat 1.500 de lei dar investiția finală a ajuns la 15.000 de lei, pentru că morarul i-a amenajat o căsuță și a obținut aviz sanitar-veterinar pentru măcinarea făinii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: