DIICOT a descoperit un bătrân ținut în lanțuri și obligat să cerșească

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști și jandarmi, au eliberat din sclavie un bătrân în vârstă de 66 de ani. Potrivit anchetatorilor, acesta era sechestrat într-un grajd, legat cu lanțuri și obligat să cerșească în jurul unor biserici.

Mai mult, cei care îl sechestrau au depus un dosar ca să-i încaseze și pensia. Calvarul ar fi durat mai bine de șase luni.

Totul a început în vara anului trecut, când victima s-a deplasat la domiciliul lui Dumitru Bumbu pentru a recupera o sumă de bani care i se cuvenea. Era vorba de plata pentru diferite munci pe care bătrânul le prestase în gospodăria acestuia.

Din acel moment, victima nu a mai fost lăsată să plece. Dumitru Bumbu și soția sa, Silvia Bumbu, l-au sechestrat pe bărbat într-un grajd, obligându-l să muncească în gospodărie și ocazional să cerșească, informează procurorii DIICOT.

Victima era permanent supravegheată de cei doi soți și a fost agresată fizic cu obiecte contondente și cu lanțul.

„Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, amenințată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopții fiind închisă într-un grajd a cărui ușă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerșească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerși la diferite biserici din Tărtăria, Vințu de Jos și la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu, la această ultimă locație, persoana vătămată fiind depistată de către organele de poliție la data de 1.04.2018, în timp ce cerșea.

La data de 2.04.2018, cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile.

Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată și-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia fiind interesați și de obținerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba”, transmit procurorii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată de DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum şi jandarmi.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.