Un bărbat din Vrancea a încercat să cumpere brânză cu bani scoși la imprimantă și colorați cu carioca

Așa arată banii falși cu care a încercat vrânceanul să cumpere brânză. Foto: Captură Pro TV

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din județul Vrancea a fost reținut pentru fals de monedă și tentativă de uz de fals, într-una dintre cele mai bizare infracțiuni ale anului 2018 în România.

Bărbatul a făcut nouă copii la imprimantă a unei bancnote de 200 de lei, pe care apoi le-a colorat cu carioca și a încercat să le folosească pentru a cumpăra brânză de la târgul din Dumbrăveni.

Vânzătoarea de produse lactate a mirosit că banii nu sunt reali și a alertat o echipă a Jandarmeriei. Bărbatul a încercat să scape de nereușitele falsuri, dar a fost prins în fapt.

”Fiind întrebat de provenienţa celor 9 bancnote de 200 lei acesta a declarat faptul că în urmă cu o lună a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei, venindu-i ideea de a veni la piaţă la Dumbrăveni pentru a face cumpărături cu acestea. Bunurile descoperite asupra persoanei au fost ridicate pentru continuarea verificărilor şi întocmirea actelor de sesizare”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Vrancea, citați de News.ro.

Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru fals de monedă și tentativă de uz de fals, însă creația frauduloasă rămâne una mai mult comică decât periculoasă.

Cazul amintește de ”restaurarea” unei icoane vechi de 120 de ani din Spania. În urmă cu câțiva ani, o credincioasă a încercat să restaureze o frescă a bisericii Santuario de Misericordia din Dorja, Spania.

Poate mai țineți minte și această bravă încercare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.