Un bărbat a reparat singur un drum. Oamenii îl vor primar

drum reparat
Foto: Captură Facebook / Pandurul.ro

Un gorjean din Samarinești s-a apucat singur să-și acopere gropile din drumul satului. A pus mâna pe lopată, a încărcat o remorcă cu nisip și a început să repare drumul. Le-a povestit jurnaliștilor de la Pandurul.ro că s-a săturat de starea jalnică a drumului. Ovidiu Benga locuiește pe o uliță laterală a satului, care pornește din drumul ce străbate localitatea.

Doar drumul județean care trece prin comună a fost reparat. „Uliţa noastră e promisă de anul trecut pentru apă şi am rămas tot aşa. Ne vorbisem toţi să punem bani ca să tragem noi conductă. Eu de câte ori am sunat la primărie, spuneau că au utilajul defect. Vicele spune că e buldo defect, dar când e pentru ei, e funcţional, doar pentru noi nu merge. Aici nu vor face niciodată nimic şi de asta am pus noi mâna pe lopată pentru că nu e altă soluţie.

L-am sunat pe vice chiar în vinerea de Paşti şi i-am spus că nu cred că ne lasă cu drumul aşa, dar cum îl vedeţi aşa l-am avut şi noi. Au băgat o lamă din aia care e folosită pentru zăpadă şi în unele locuri a ras tot, în altele mergea pe sus de parcă zbura, şi nu a făcut nimic”, a spus Ovidiu Benga, pentru Pandurul.ro.

După ce au apărut imaginile cu el reparând drumurile, mai mulți săteni l-au încurajat să candideze la primărie, mai ales că în următoarele luni urmează să aibă loc alegeri, după ce actualul primar a fost găsit incompatibil cu funcția.

„E nevoie de un om gospodar şi eu sunt aşa ceva, dar nu am pregătirea necesară. Şi preotul mi-a cerut să îl ajut la nişte probleme şi l-am ajutat, dar nu mă interesează pe mine politica sau vreo candidatură. Nu e pentru mine politica. E perversă şi nu-mi trebuie aşa ceva”, mai spune Benga.

Sursa foto: Pandurul.ro
Sursa foto: Pandurul.ro

Primarul din comună, în funcție de 10 ani, spune că drumurile nu pot fi modernizate pentru că urmează să fie făcute săpături de amploare, pentru a fi introdusă o rețea de apă și canalizare.

„Vă daţi seama că nu avem cum să facem drumul bun înainte şi apoi să venim să îl spargem pentru racorduri”, a declarat Marian Ardeiu, pentru Pandurul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.