Erou la 9 ani. Un băiat și-a salvat fratele în vârstă de 2 ani de la moarte

Un băiat în vârstă de 9 ani din Germania este considerat un erou în țară, după ce și-a salvat fratele mai mic de 2 ani, care risca să se înece în piscina familiei. Băiatul și-a scos fratele din apă, iar apoi l-a resuscitat, relatează BBC. Deși inițial a fost speriat, copilul de 9 ani a dat dovadă de mult sânge rece și a acționat ca la carte.

Cei doi frați se aflau în grija bunicii, în locuința lor din Korbach, o localitate din centrul Germaniei. La un moment dat, bătrâna a plecat de lângă cei mici ca să ia un scutec, timp în care Rudolf, fratele cel mic, a ieșit în grădină și a căzut cu fața în apă.

Băiatul în vârstă de 2 ani a fost scos apoi din apă de fratele mai mare, Markus, și de bătrână. Deoarece bunica băieților este de origine rusă și nu prea știa limba germană, Markus a sunat la salvare.

Paramedicii i-au explicat lui Markus la telefon ce să facă pentru a-i oferi fratelui său primul ajutor, inclusiv masaj cardiac și respirație gură la gură. Înainte ca paramedicii să ajungă la ei, Rudolf începuse deja să respire. Băiatul a fost transportat apoi la spitalul din Marburg.

Paramedicul care l-a ghidat pe Markus l-a lăudat pe băiețelul de 9 ani deoarece acesta a pus în aplicare foarte exact instrucțiunile primite, în ciuda panicii de la început.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Eroină la 5 ani. O fetiță și-a salvat mama de la înec | VIDEO

Cât costă maltratarea unui animal?! Top trei metode să-ți bați joc de un cal

O nouă metodă de înșelătorie face victime în România

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.