Un avion Tarom a aterizat de urgență

bilete de avion tarom
Foto: fredyalem / pixabay.com

Un avion Tarom care a decolat la ora 08:49 din Bucureşti spre Barcelona s-a întors pe aeroportul Henri Coandă, după o oră de zbor. Aeronava a făcut cale întoarsă din cauza fisurării unui geam, potrivit Digi24.

Avionul abia ieșise din spațiul aerian al României și se afla în cel al Serbiei când a fost semnalată problema.

„Decizia comandatului respectă procedura stipulată în manualul de zbor al aeronavei. Siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă. Aeronava a aterizat în deplină siguranţã pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţã la sol şi vor decola în scurt timp către destinaţia iniţială”, anunţă compania Tarom, care îşi cere scuze pentru inconvenient.

În urmă cu patru zile, un avion Blue Air a aterizat de urgență înapoi pe Aeroportul Otopeni din cauza unui fum suspect.

„Un Boeing 737-800NG (YR-BMH) care efectua zborul Blue Air 0B169 București – Tel Aviv a decolat în această dimineață la 7:44 însă la scurt timp a fost nevoit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență la București.

După 40 de minute de zbor, pilotul a informat pasagerii că din unul dintre motoare iese fum suspect și că avionul se va întoarce la București. Avionul a aterizat la ora 8:25, în siguranță, la sol fiind așteptat de echipaje de pompieri și ambulanțe.

Pasagerii au fost transportați în terminal așteptând și la această oră următorul zbor spre Tel Aviv. Pasagerii ne-au informat că până la această oră n-au primit detalii despre următorul zbor”,potrivit paginii de Facebook a BoardingPass.ro.

Potrivit televiziunii de știri Digi 24, problemele aeronavei au fost de natură hidraulică, iar cursa este programată pentru decolare din nou spre Tel Aviv în jurul orei 13.00.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.