Un avion cu 71 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal

avion prăbușit nepal
Foto: MaheshJoshi_MJ / Twitter

Un avion cu 71 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal, pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu, capitala țării, anunță BBC. Aeronava a ratat aterizarea și a izbucnit în flăcări.

Avionul era operat de US-Bangla, o linie aeriană privată din Bangladesh.

La bord se aflau 67 de pasageri și 4 membri ai echipajului. 49 de persoane au murit. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu fumul care ieșea din aeronava prăbușită.

Avionul care plecase din capitala Dhaka, Bangladesh, avea o vechime de 17 ani, și era un Bombardier Dash 8 Q400 S2-AGU.

„Aeronavei i s-a permis să aterizeze din partea de sud a pistei, dar a aterizat din partea de nord”, a declarat Sanjiv Gautam, director general al Autorității de Aviație Civilă din Nepal.

Deocamdată, autoritățile nu știu motivul acestei aterizări ciudate.

Raj Kumar, managerul general al aeroportului, a declarat pentru Reuters că avionul a lovit gardul aeroportului înainte de a atinge solul.

Unul dintre supraviețuitori, care a reușit să iasă printr-o fereastră, a povestit că avionul s-a zguduit puternic, iar apoi a auzit o explozie. 22 de supraviețuitori sunt tratați la spital.

Toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu au fost anulate.

Față de anul 2017, declarat cel mai sigur din istorie pentru transport aerian comercial, anul 2018 a început deja foarte prost pentru transportul aerian de pasageri. Aceasta este a doua tragedie după cea petrecută în Rusia, în urmă cu doar o lună, când 71 de oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.