Un atac nuclear împotriva Coreei de Nord, luat în calcul de SUA

FOTO: KCNA
FOTO: KCNA

Agenția de presă AFP anunță că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să-și utilizeze și capacitățile nucleare în cazul în care Coreea de Nord va continua să amenințe.

„Preşedintele Trump a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a ne apăra patria, teritoriile şi aliaţii folosind întreaga gamă a capacităţilor diplomatice, convenţionale şi nucleare de care dispunem”, afirmă preşedinţia americană.

În urma unui nou test nuclear efectuat de Phenian, preşedintele american Donald Trump a discutat la telefon cu premierul japonez Shinzo Abe, precizează preşedinţia în acest comunicat.

„Cei doi lideri au condamnat continuarea acţiunilor de destabilizare şi provocare ale Coreei de Nord, au confirmat angajamentele reciproce de nezdruncinat ale celor două ţări în domeniul Apărării şi s-au angajat să coopereze îndeaproape”, anunţă Casa Albă.

Și secretarul american al Apărării a făcut o declarație fermă. „Avem mai multe opţiuni militare şi preşedintele a dorit să fie informat despre toate. Vreau să fiu cât se poate de clar, avem capacitatea să ne apărăm pe noi şi pe aliaţii noştri. Orice ameninţare la adresa Statelor Unite sau a teritoriilor sale, inclusiv Guam, va fi întâmpinată cu o masivă ripostă militară. O ripostă eficientă şi copleşitoare”, a declarat James Mattis.

Coreea de Nord pare să ignore mesajele venite din comunitatea internațională. Phenianul ar pregăti lansarea unei rachete balistice intercontinentale, cred liderii militari din Coreea de Sud.

Ministrul Apărării de la Seul a declarat că a detectat „indicii” potrivit cărora Phenianul ar pregăti lansarea unor noi rachete, după testul de duminică.

„Continuăm să observăm semne ale unor posibile lansări de noi rachete. Credem că Phenianul ar putea lansa o rachetă balistică intercontinentală”, a spus Chang Kyung-soo, în fața Parlamentului, potrivit BBC.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.