Un asteroid gigant trece pe lângă Pământ. Fenomenul, transmis în direct

Un asteroid descoperit în 2004 va trece prin apropierea planetei noastre peste câteva zile.

2004 BL86 este inclus în categoria asteroizilor care prezintă un potenţial pericol pentru Terra, însă este aproape imposibil că această trecere să ne afecteze în vreun fel.

În data de 26 ianuarie, asteroidul va trece la 1.1 milioane de kilometri de Pământ (aproximativ de trei ori distanţa dintre Terra şi satelitul său natural, Luna). Potrivit astronomilor, este cea mai mare apropiere de Pământ a unui asteroid din următorii 12 ani. Abia în 2027 vom avea parte de o trecere a unui asteroid la mai puţin de 1,1 milioane de kilometri de Terra.

Potrivit Agenţiei Spaţiale Române, asteroidul va putea fi observat, în data de 26 ianuarie, de toţi cei care deţin un telescop, chiar şi unul mai puţin performant. Singura condiţie, desigur, este ca cerul să nu fie acoperit de nori.

Asteroidul va traversa constelaţiile Hidra, Rac și Leu, iar luminozitatea maximă o va atinge în constelaţia Racului.

Trecerea asteroidului prin „apropierea” planetei noastre va putea fi observat live pe virtualtelescope.eu/webtv/. Începând cu ora 21:30, la linkul menţionat mai sus va începe transmisiunea live, însoţită de comentariul expertului astronom Gianluca Masi.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Strania poveste a pacientului Jurcan. O boală la care medicii români nu au răspuns
Scrisoarea unui medic rezident către Klaus Iohannis: „Vrem să avem bani să cumpărăm o supă sau un covrig”
Ţările cu cele mai multe femei-şef. Moldova şi România, mari surprize

Cupoane de reducere de la eMAG. Codurile, în acest articol

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.