Un agricultor spune că a fost amendat pentru că are pepeni „prea mari și zemoși”

FOTO: Paul Brennan/Pixabay.com
FOTO: Paul Brennan/Pixabay.com

Un fermier din comuna vasluiană Deleni a fost amendat cu 1.000 de lei în urma unui control efectuat de polițiștii locali.  Agenții i-au spus că sunt nereguli în carnetul de comercializare, însă producătorul suspectează că ar fi vorba despre altceva.

„Duminică mi-au dat 1000 de lei amendă pe motiv că nu aș avea această cultură de pepene galbene, că producție așa mare se face numai în țările din Occident. Când mi-au dat amenda, mi-au spus că e imposibil să am o cultură aşa mare de pepeni şi că îi aduc din altă parte.

Probabil, după mintea lor, îi aduc din Olanda, cu elicopterul. I-am invitat să-mi vadă pământul unde am puşi pepenii, să vadă cât de mult muncesc ca să îi obțin”, a povestit Paul Comisescu, pentru ziarul local Vremea Nouă.

Potrivit jurnaliștilor locali, mai mulți producători locali ar fi fost amendați în ultima perioadă din cauza unor motive mărunte.

„Alții n-au trecut averi de milioane de euro în declarațiile de avere și pe mine m-au executat. Am căutat să le explic. Mi-au zis “ciocu’ mic la mine, că vorbești cam mult”.

Cu tot respectul pentru cei care îmbracă uniforma statului, dar să zici “ciocu’ mic” unui cetățean care a trecut de 70 de ani, nu mi se pare normal”, a mai spus fermierul vasluian. Acesta spune că va contesta amenda în instanță.

FOTO: Paul Brennan/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.