Un adevărat miracol medical, în România. Când dragostea de copii învinge cea mai grea boală

O femeie din România – care și-a dorit enorm un copil, deși afecțiunea de care suferă este aproape incompatibilă cu sarcina – a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Diana Roman a rămas însărcinată și apoi a aflat că suferă de cancer de col uterin. Nimeni nu îi dădea vreo șansă să ducă sarcina la bun sfârșit și să nască un copil perfect sănătos. Un singur doctor, din București, a înțeles-o și i-a fost alături în încercarea sa de a deveni mamă.

Practica clasică este că, în cazul unei femei cu cancer de col uterin, să fie eliminat complet aparatul reproducător, ceea ce face ca persoană respectivă să nu mai poată avea copii.

Totuși, Diana a dorit să riște și să păstreze sarcina, iar alături i-a fost medicul Petre Brătilă. „Ea a pus mai presus această sarcină, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă și a riscat, într-un fel”, a spus medicul, pentru stirileprotv.ro.

Doctorul român a reușit să îi extragă tumora fără să atingă fătul. Înainte de Diana, în întreaga lume, o singură bolnavă de cancer de col uterin mai reușise să nască un copil perfect sănătos, după o astfel de operație.

Medicii spun că mama și fiica s-au salvat reciproc. Diana a aflat în stadiu incipient că este bolnavă de cancer tocmai pentru că își făcea analizele pentru sarcină. Ea va rămâne însă sub supraveghere medicală.

„Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeaună să fiu mamă și, în sfârșit … E foarte frumoasă, de abia aștept să o țin în brațe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng și eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf. Efremie și o să se numească Efremia”, a spus mămica.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă recomandăm și:

TEST. 15 întrebări de la BAC la care ar trebui să știi răspunsul
Muzician român medaliat la una dintre cele mai dure competiții internațional (Video)
Un truc de ținut minte. Cel mai simplu mod de a scăpa de zgârieturile de pe lemn
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.