Cum răspunde Uber la acuzațiile Gabrielei Firea

uber
Foto: Automobile Italia / www.diggita.it (Flickr)

După ce primarul capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vrea să interzică toate formele de taximetrie care nu se încadrează în prevederile legale, compania Uber a transmis un comunicat de presă.

„Aplicaţiile precum Uber, serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti. Peste 350.000 de bucureşteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice şi mii de şoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicaţiei şi contribuie la bugetul public”, se arată în comunicatul de presă citat de Digi24.

„Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea şi cu alţi actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori şi pentru oraş”, au mai spus rezentanţii Uber.

Potrivit companiei, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit şi contribuţii salariale.

Luni, 4 decembrie, Gabriela Firea s-a întâlnit cu reprezentanții taximetriștilor care acuză Uber că face concurență neloială.

După întâlnire, Gabriela Firea a declarat că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legale. Ea a mai spus că în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi promovat un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme şi reguli clare pentru toţi cei care practică taximetria în Capitală.

Prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum şi în cele ale HCGMB 78/2008 şi ale Codului Fiscal. Toţi cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligaţi să respecte aceste legi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.