TVA-ul la cărți va scădea la 5%

TVA-ul la cărți ar urma să scadă de la 1 ianuarie 2016

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a anunțat că taxa pe valoare adăugată pentru cărți va fi redusă de la 9% la 5%.
Reducerea TVA la cărți ar urma să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.

„Ministrul Culturii a anunțat astăzi că, în urma unor discuții cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a obținut reducerea TVA la cărți la 5%. Ionuț Vulpescu urmează să depună la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă de la 9% la 5%, România devenind una dintre țările cu cea mai scăzută TVA din Europa”, potrivit unui comunicat, transmis de Ziua Internațională a Cărții.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu Noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar și alte măsuri de relaxare fiscală.

„Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget și ajută, totodată, editurile să susțină un preț de vânzare accesibil”, a afirmat ministrul Ionuț Vulpescu.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor
O casă din piatră, în inima naturii. Splendida transformare a unei ferme
Românii pregătesc o aplicație care poate salva vieți prin SMS

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.