Turneul de la Doha: Simona, Sorana, Monica și Mihaela atacă sferturile de finală

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu joacă astăzi în optimile de finală ale importantului turneu de la Doha, în Qatar.

Ieri, Simona Halep a trecut vijelios de rusoaica Ekaterina Makarova, în două seturi scurte, 6-3, 6-0, iar exemplul său a fost urmat, mai întâi, de Sorana Cîrstea, care a făcut un meci senzațional cu belgianca Elise Mertens, semifinalistă la Australian Open 2018. Sorana s-a impus cu 7-5, 6-4, în fața favoritei 15.

Monica Niculescu, învingătoare a Mariei Șarapova în primul tur, a profitat de abandonul slovacei Magdalena Rybarikova (14), pe care o conducea cu 3-0 în setul decisiv, în timp ce Mihaela Buzărnescu a făcut, la rândul ei, o partidă grozavă, demolând-o pe letona Jelena Ostapenko (6), campioana en-titre de la Roland Garros, cu scorul de 6-1, 6-3.

Turneul de la Doha: Programul de astăzi

Prima care va intra în lupta pentru sferturile Qatar Total Open, turneu din categoria Premier 5 Mandatory, cu premii în valoare totală de peste 2,6 milioane de dolari, va fi Sorana Cîrstea, de la ora 13:00. Adversara sa va fi puternica jucătoare iberică Garbine Muguruza, cap de serie numărul 4.

Jucătoarea născută în Venezuela a câștigat clar cele două dueluri cu românca din Târgoviște, impunându-se cu un dublu 6-2 la Wimbledon și cu 6-2, 6-3 la Australian Open. Ambele partide s-au disputat anul trecut.

Mihaela Buzărnescu va încrucișa apoi racheta cu nemțoaica Julia Goerges. Jucătoarea germană este singura care a reușit să o învingă în acest sezon pe daneza Caroline Wozniacki, liderul mondial, în finala de la Auckland.

Monica Niculescu va încerca să îi administreze nordicei cel de-al doilea eșec al anului, astăzi, la turneul de la Doha. Românca din Slatina a pierdut precedentele 8 partide cu Wozniacki.

Simona Halep, cap de serie 2, se va duela cu letona Anastasija Sevastova, pe care o conduce cu 5-2 la întâlnirile directe. Constănțeanca are nevoie de o prezență în semifinale pentru a putea spera la redobândirea șefiei ierarhiei WTA.