„Tudorele, fă ceva!” Site-ul Ministerului Justiției e picat de 12 ore

Site-ul Ministerului Justiției e picat de joi seara, imediat după ce Tudorel Toader a anunțat că întregul raport cu toate detaliile cu privire la motivele pentru care a cerut revocarea procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi postat online.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că raportul complet are 36 de pagini și cuprinde 20 de „categorii de acte și fapte”, iar la declarația de presă a prezentat doar o sinteză în aproape două ore.

De asemenea, a spus că nu răspunde la nicio întrebare a jurnaliștilor pentru că „toate detaliile și clarificările se vor afla în documentul postat pe site-ul instituției”. Însă just.ro, site-ul Ministerului Justiției, nu funcționează de mai bine de 12 ore.

Ministrul Justiţiei a arătat că într-un singur an au fost înregisrate trei conflicte juridice de natură constituţională în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consituţional, iar „CCR a sancţionat comportamentul lipsit de loialitate din partea procurorului şef al DNA”.

De asemenea, Toader a mai spus și că în cazul anchetei declanșate după adoptarea OUG 13, DNA și-a arogat o competență pe care nu o are. Mai mult, ministrul Justiției a mai spus și că DNA a încălcat Constituția și atunci când a decis să ancheteze hotărârea de Guvern în cazul Belina.

Printre altele, ministrul Justiției i-a mai reproșat Laurei Codruța Kovesi că, prin interviurile acordate BBC şi Euronews a afectat imaginea României: „Au fost exprimate critici vehemente cu privire la propuneri de modificare legislativă, propuneri care s-au dovedit a fi constituţionale. Afirmaţiile sunt fără precedent, au afectat iremediabil imaginea României. Sunt de natură să creeze o imagine falsă asupra României şi a statului de drept”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.