Prima reacție a ProTV, după ce Tudor Chirilă a fost acuzat că incită la violență

tudor chirilă rezist
Foto: Facebook

Postul de televiziune Pro TV a anunțat că acțiunile și opiniile politice exprimate de Tudor Chirilă nu au nicio legătură cu activitatea artistului la postul ProTV, unde este jurat la emisiunea „Vocea României”.

În ultimele săptămâni, la adresa cântărețului au apărut mai multe articole denigratoare, atât în presa tabloidă, cât și pe unele siteuri de știri, în care se sugera că PRO TV, prin Tudor Chirilă, este „în spatele mobilizării #REZIST”.

Într-un alt articol publiat de „Cancan”, se arată că „boşii din PROTV se fac complici cu Tudor Chirilă. Printr-un limbaj agresiv, solistul trupei ”Vama” a incitat la violenţă şi a cerut răsturnarea unui Guvern votat legal”.

Postul de televiziune ProTV a trimis un punct de vedere publicației paginademedia.ro.

„Activitățile lui Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook nu reprezintă poziția Pro TV, așa cum este insinuat în anumite articole publicate online. Fiecare persoană are dreptul de a-și exprima public opiniile, fie că vorbim de mediul politic sau social. Acțiunile prin care își exprimă opiniile despre peisajul politic din România sunt în calitate de persoană fizică si nu au legătură cu activitatea lui Tudor în PRO TV.

Informațiile prezentate în articolele online care fac referire la PRO TV în acest subiect induc cititorii în eroare, inclusiv cele referitoare la implicarea angajaților PRO TV în activități politice, care poate fi desfășurată în conformitate cu reglementările legislative în vigoare”, se arată în comunicatul postului TV.

Potrivit paginademedia.ro, au apărut articole în „Cancan”, „Evenimentul Zilei”, dar și pe site-uri mai puțin cunoscute precum Shocknews.ro, în care se menționa că Tudor Chirilă, jurat la „Vocea României”, ar încălca regulamente interne ale Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, regulamente care ar interzice angajaților postului să emită opinii politice.

Aceste articole critice la adresa lui Tudor Chirilă au fost intens distribuite de paginile unor organizații PSD sau TSD locale (TSD Jiu, TSD, Slobozia, PSD Slobozia, PSD Giurgiu, PSD Botoșani, PSD Târgu Jiu, TSD Gorj sau TSD Giurgiu).

Tudor Chirilă a participat la multe dintre protestele anti-guvernamentale din ultimul timp, îndreptate în special împotriva modificărilor legilor justiției și a codurilor penale.

tudor chirilă
Sursa: cancan.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.