O călătorie în timp. Trenul regal, între istorie și prezent

Familia Regală a marcat Ziua Națională a României printr-o călătorie cu trenul regal, care a pornit de la Gara Băneasa și s-a oprit la Gara Sinaia.

Călătoria la care au participat Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de Principesa Maria și Principele Nicolae, a avut loc sâmbătă.

Alături de Familia Regală s-au aflat Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Trenul Regal a plecat din Gara Băneasa la ora 10 fix, iar pe durata călătoriei, în Vagonul Sufragerie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au primit mai mulți oaspeți.

Printre invitații Familiei Regale s-au numărat membri ai Corpului Diplomatic, precum Nunțiul Apostolic, E.S. Monseniorul Francisco-Javier Lozano, ambasadorul Republicii Federale Germania, E.S. domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul Spaniei, E.S domnul Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul Republicii cehe, E.S. domnul Jiři Šitler, precum și ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei, E.S. domnul Saker Malkawi.

De asemenea, invitați în trenul Regal au fost și câțiva vârstnici și copii, beneficiari ai programelor caritabile derulate de Fundația Principesa Margareta a României.

Trenul Regal a ajuns în Gara Regală Sinaia la ora 12.55, moment în care Familia Regală a vizitat, în Salonul Oficial al Gării Regale, expoziția de fotografie cu tema „Contribuția Casei Regale a României la apariția și dezvoltarea căilor ferate pe teritoriul românesc”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.