Trei rusoaice fac închisoare pentru un dans. Judecătorii: E erotic, o lipsă de respect!

Captură Youtube
Captură Youtube

O tânără a fost condamnată la 15 zile de închisoare, iar alte două au primit câte 10 zile, după ce s-au filmat dansând în apropierea unui monument din orașul rus Novorossiisk.

Judecătorii ruși au considerat că dansul a fost unul „erotic” și e o „dovadă de lipsă de respect față de memoria celor care au luptat în Al Doilea Război Mondial”.

Părinții unei fete care nu a împlinit 18 ani au fost acuzați că „nu și-au îndeplinit datoriile în creșterea minorului” și au intrat sub supravegherea autorităților ruse. De asemenea, mama a fost amendată pentru faptul că „nu a luat măsuri pentru a facilita dezvoltarea psihică, intelectuală, spirituală și morală a minorei”.

Clipul a fost filmat pentru a promova o școală de dans din oraș. Însă tinerele au fost neinspirate atunci când au ales locul, un platou pe care se află și monumentul ridicat în memoria celor care au luptat în 1943 pentru a recupera regiunea de sub ocupația naziștilor.

Șeful parchetului regional a declarat că a ordonat poliției să investigheze și instituțiile de învățământ în care învață fetele, precum și școala de dans. Mai mult, acesta a mai spus și că acestea sunt investigate și pentru o eventuală acuzație de „profanare de morminte” în urma dansului lor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.