„Transilvania trebuie reîmpădurită”. Episodul „Cluj”

padurea_hoia
Versantul sudic al dealului Hoia (dreapta), din apropierea cartierului clujean Grigorescu. Foto: Roamata, Wikimedia Commons

Convinşi că fiecare culme de deal din Transilvania trebuie reîmpădurită, voluntarii s-au apucat deja de treabă, în judeţul Cluj.

150 de voluntari vor planta, sâmbătă, 29 martie, 6.000 de puieţi într-o zonă din apropierea pădurii clujene Hoia. 

„Ne-am propus realizarea, pe termen lung, a unei campanii de conştientizare şi responsabilizare a comunităţii cu privire la importanţa revitalizării pădurilor, iar acţiunea din 29 martie 2014 marchează o nouă bătălie pe care sperăm să o câştigăm cu sprijinul celor care ni se vor alătura, în favoarea unui viitor mai bun pentru generaţiile următoare”, transmit organizatorii, Asociaţia CERT-Transilvania.

Acţiunea este sprijinită de Ocolul Silvic Cluj şi de autorităţile locale. Cei care vor să participe la acţiunile de împădurire, pot contacta asociaţia pe pagina de Facebook sau pe site.

În România, trei hectare de pădure sunt tăiate în fiecare oră, iar datele Romsilva arată că zilnic, în medie, se exploatează 41 de hectare, din care o mare parte o reprezintă tăierile ilegale. Județele cu cele mai întinse suprafețe afectate de defrișări sunt Alba, Cluj, Maramureş, Suceava, Bihor, Argeş şi Vrancea.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.