„Traian Băsescu va figura doar ca un derbedeu politic în cartea de istorie”

Lipsa unei reacţii din partea lui Traian Băsescu în scandalul Elena Udrea – SRI înseamnă moartea politică a fostului președinte, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la postul TV Digi24.

„În imaginea publică construită de Traian Băsescu de-a lungul anilor, o componentă fundamentală a fost vânjoșia, căpitănia, curajul domnului Băsescu, sângele în instalație și acum ce face? Se comportă ca un laș. În cartea de istorie, Traian Băsescu va figura doar ca un derbedeu politic, din acest moment”, a spus jurnalistul.

„Faptul că domnul Băsescu acum tace înseamnă moartea politică a acestui om. El girează, practic, atacurile Elenei Udrea la adresa statului de drept, la adresa DNA, a independenței justiției”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a mai comentat că acuzaţiile aduse de Elena Udrea conducerii SRI sunt doar zvonuri ajunse la urechile acesteia.

Potrivit jurnalistului, declarațiile Elenei Udrea ar trebui verificate, însă nu se ştie dacă există o instituţie cu adevărat capabilă să facă acest lucru: „Toate vibrațiile astea ale aerului pe care le produce doamna Udrea deschid o problemă reală. Și anume: cum poate fi verificat în mod efectiv, consistent, SRI atunci când sunt probleme? Ce instituție e cu adevărat capabilă?”.

cristian tudor popescu
Cristian Tudor Popescu. Foto: Wikimedia Commons / Ionutzmovie

Într-un interviu acordat Hotnews, Elena Udrea a declarat că a depus un denunț la DNA împotriva directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

Aceasta îl acuză pe Coldea că ar fi sursa unei campanii împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, a declarat că instituția pe care o reprezintă nu vrea să comenteze „acuzațiile defăimătoare” ale Elenei Udrea.

Recomandările editorilor GreatNews:

Exploatarea de aur de la Certej, noul punct fierbinte pe harta României
România, altfel. Un doctor mai presus de șpagă și compromis
Cum arată un spital în România secolului XXI. Saloane cu mucegai și băi insalubre

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.