Trageri la sorți Liga Campionilor. Meciuri de foc în sferturi

Lionel Messi FOTO: Pagina oficială de Facebook FC Barcelona
Lionel Messi FOTO: Pagina oficială de Facebook FC Barcelona

Vineri au fost trageri la sorți Liga Campionilor și s-au decis meciurile din sferturile de finală. Cele mai tari dueluri stabilite după trageri la sorți Champions League sunt cele dintre Bayern Munchen și Real Madrid și Juventus Torino cu Barcelona.

Celelalte două meciuri vor fi între Atletico Madrid și Leicester și Borussia Dortmund și AS Monaco. Astfel, la trageri la sorți Liga Campionilor, în urne, au fost trei echipe din Spania, două din Germania, și câte una din Anglia, Franța și Italia.

Meciurile tur din sferturile de finală stabilite după trageri la sorți Liga Campionilor vor fi pe 11 și 12 aprilie, iar returul este programat pentru 18 și 19 aprilie. De asemenea, finala competiției va fi pe 3 iunie, în Țara Galilor, la Cardiff.

Cel mai spectaculos meci înainte de sferturi a fost cel dintre francezii de la PSG și Barcelona. Echipa catalană a reușit să bată cu 6 – 1, după ce în tur au pierdut cu 4 – 0, la Paris.

Șefii lui Paris Saint-Germain au făcut o plângere la UEFA în care acuză arbitrajul germanului Deniz Aytekin. „Da, am primit un memoriu de la PSG pe această temă, dar nu putem face mai multe comentarii”, a declarat un reprezentant al UEFA pentru cotidianul catalan Sport.

Mai exact, PSG vorbește de opt faze în care a fost dezavantajată. Francezii reclamă, printre altele, neacordarea a trei penaltiuri la hențuri comise în careu de Mascherano și Pique și la faultul comis de Mascherano asupra lui Di Maria. De asemenea, echipa franceză mai susține că trebuia acordate mai multe cartonașe roșii în faze diferite pentru jucători ai Barcelonei.

O altă surpriză a fost eliminarea lui Manchester City din Liga Campionilor. În dauna englezilor s-a calificat AS Monaco, după o pauză de 13 ani.

Trecerea francezilor mai departe a fost surprinzătoare, mai ales că City câștigase în tur cu 5 – 3. Monaco a reușit să bată pe City acasă cu 3 – 1. În urma acestei înfrângeri, presa sportivă din britanică spune că antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola vrea să schimbe complet lotul echipei sale din această vară.

Ar fi vorba despre 18 jucători de la City care sunt pe lista neagră: Yaya Touré, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas, Bacary Sagna, Tosin Adarabioyo, Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony, Jason Denayer, Sergio Aguero, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov, Fabian Delph, Fernando si Kelechi Iheanacho.