Tragedie în sportul românesc. Un luptător de doar 15 ani a murit, după un antrenament la lotul național

Cosmin Aluchenesei era campion național de juniori la lupte
Cosmin Aluchenesei era campion național de juniori la lupte

Cosmin Aluchenesei, campion naţional la lupte, categoria juniori, s-a accidentat la un antrenament al lotului național, apoi a murit pe patul de spital.

Sportivul în vârstă de 15 ani s-a lovit, săptămâna trecută, în timpul unei sesiuni de pregătire la lotul național de lupte greco-romane. Medicii i-au spus că nu este nimic grav, însă starea lui s-a agravat, iar luni a murit.

Cosmin Aluchenesei era legitimat la Clubul Sportiv Botoșani și fusese convocat la antrenamentele lotului național, la Bacău. După accidentare, el a fost dus la spitalul din Bacău, unde medicii i-au administrat calmante și l-au externat.

Tânărul a acuzat dureri și când s-a întors acasă, la Botoașani, iar sâmbătă seara s-a prezentat la Centrul de primiri urgenţe, Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, unde a fost internat, precizează Știrile TVR.

A fost, însă, insuficient pentru a i se salva viața. Au fost demarate anchete interne atât la spitalul din Bacău, cât și la cel din Botoșani. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Se așteaptă rezultatul necropsiei, care va stabili cauza decesului.

România are o tradiție importantă în lupte. Bucureștiul va găzdui, anul viitor, Campionatele Europene de Lupte, iar ieri, în Serbia, la Novi Sad, sportivul român Andrei Dukov a cucerit medalia de argint la categoria 57 kilograme, stilul liber.