Bateria revoluționară care va duce la ieftinirea mașinilor electrice

FOTO: Toyota.com
FOTO: Toyota.com

Toyota Motor Corp lucrează la o baterie revoluționară, care va fi prezentată la jumătatea anului 2020. Potrivit reprezentanților Toyota, după ce va fi lansată bateria, costul producerii de mașini electrice va fi redus considerabil.

Bateria celor de la Toyota este realizată din materiale solide și va înlocui electrolitul sub formă de lichid sau gel din bateriile Litiu-Ion cu un conductor solid.

Această modificare ar crește capacitatea de stocare a energiei electrice și va spori siguranța. „Ne străduim să finalizăm dezvoltarea acestei tehnologii, însă mai sunt câteva probleme în ceea ce privește producția de masă”, a declarat președintele Toyota, Takeshi Uchiyamada.

În România, vânzările de mașini electrice au crescut cu 24% în primele 7 luni ale anului, însă cifra totală este în continuare una modestă.

cele mai vândute mașini electrice sunt modelele BMW i3. Anul acesta s-au vândut 23 de mașini, cu 4 mai puțini decât anul trecut. Pe următoarele locuri se află Renault Zoe (18 mașini vândute în România), Mercedes B Class (14), Mitsubishi Miev (4), VW Golf e (3), VW Up (1).

Potrivit unui studiu realizat de iVox, susținut de CEZ România, 4 din 10 români cred că mașinile autonome vor produce schimbări importante asupra mediului, iar 50% sunt de părere că întreținerea unei mașini electrice este mai puțin costisitoare decât cea a unui autovehicul cu motoare pe combustie.

Studiul mai relevă și faptul că unul din doi români ar opta pentru o mașină hibridă sau electrică. În privinţa autonomiei unui autovehicul nepoluant, unul din cinci români au spus că ar prefera să meargă 300 de kilometri, cu bateria maşinii încărcată complet, iar 6 din 10 respondenţi preferă o autonomie electrică de peste 500 de kilometri.

Studiul mai arată că 7 din 10 români consideră că o altă metodă eficientă de reducere a poluării în oraşele mari din România ar fi introducerea autobuzelor electrice, iar 61% cred că bicicleta, tricicleta sau mopedul contribuie la reducerea poluării.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.