Tot ce trebuie să știi despre Platforma România 100, noul proiect politic al lui Dacian Cioloș

Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100
Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100

Dacian Cioloș a lansat platforma România 100 și încearcă să adune cât mai mulți susținători ai proiectului.

Fostul premier și-a motivat revenirea în viața publică și politică din România prin faptul că a primit ”mii de mesaje” în care i se cerea acest lucru.

„Pentru a schimba România este nevoie de o implicare cetățenească activă, masivă, de participarea cu resurse și voință a cât mai multor oameni care împărtășesc aceleași principii și care contribuie împreună la valorile și bunăstarea comunității. Credința mea este că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Începe cu puterea, coeziunea și energia echipelor. Ca societate, sunt sigur că am depășit etapa încolonării în spatele unui lider care să fie urmat necondiționat”, a anunțat Dacian Cioloș.

Iată apelul lansat de fostul prim-ministru: ”Vă invităm să vă înscrieți în Platforma România 100 – o mișcare cetățenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna și pune în valoare energiile pozitive ale țării. Vă invit să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei Romania 100. Vă invit să schimbăm România. Împreună!”

Platforma România 100 își dorește eliminarea corupției, o clasă politică responsabilă, guvernată cu bun simț, o Românie fără sărăcie, cu o economie competitivă, cât și o șară care contează în Uniunea Europeană și în NATO.

România 100, care își trage principiile din Manifestul România 100, propus partidelor politice de Cioloș în toamna anului trecut, se descrie ca o ”mișcare cetățenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului politică și guvernamental românesc și atingerea adevăratului potențial de dezvoltare a României”.

În echipa adunată deja de Dacian Cioloș sunt și mai mulți foști colaboratori din perioada petrecută la Palatul Victoria: Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Vlad Voiculescu, Violeta Alexandru, Cătălin Drulă, Liviu Iolu, Raluca Prună ori Valeriu Nicolae.