Tot ce trebuie să știi despre ginseng și chlorella, două tonice excelente

Ginseng-ul este folosit de mii de ani în medicina orientală (Foto: Wikimedia Commons)
Ginseng-ul este folosit de mii de ani în medicina orientală (Foto: Wikimedia Commons)

Dacă sunteți în căutarea unor suplimente alimentare care să vă tonifice organismul, ginseng-ul și microalgele Chlorella sunt două dintre cele mai bune opțiuni. 

Ginseng-ul coreean (Panax ginseng) este folosit încă din timpuri străvechi în medicina asiatică. Numele său își are originea în grecescul ”panakeia”, care se traduce în limba română în sintagma ”vindecă tot”.

Această plantă crește capacitatea organismului de a se adapta la stres fizic și psihic, reglând nivelul cortizolului pe axa hipotalamus – hipofiza – corticosuprarenale.

Potrivit unui studiu realizat de Clinica Mayo, administrarea de ginseng a dat rezultate bune în atenuarea oboselii în cazul pacienților bolnavi de cancer.

Printre alte beneficii ale ginseng-ului se numără îmbunătățirea funcției imunitare, creșterea longevității, îmbunătățirea performanțelor mentale, cât și a sermatogenezei și potenței.

Ginseng. Alte avantaje:

De asemenea, această plantă-minune reduce riscul accidentelor cardio și cerebrovasculare, îmbunătățind, în același timp, metabolismul lipidelor și al glucidelor.

Ginseng-ul poate crește presiunea arterială. Persoanele care urmează un tratament alopat pentru diabet nu vor consuma ginseng decât la recomandarea unui specialist.

Ginseng-ul are șapte substanțe constituente, ginsenozide, care pot avea efecte anti-infalmatorii, potrivit unor experimente publicate în publicația Journal of Transitional Medicine.

Efectele ginsenozidelor sunt vizibile în special în diferite nivele ale activității imunologice.

Aceste suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat, ci doar să îl completeze. Produsele nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.

Microalgele Chlorella ajută la detoxifierea organismului

Microalgele Chlorella au proprietăți de detoxifiere a organismului, prin legarea și eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercur, cadmiu, arsenic sau plumb.

Alte substanțe pe care acest supliment alimentar le elimină sunt pesticidele, dioxina, mucegaiurile, neurotoxinele și alcoolul. De asemenea, Chlorella ajută la alcalinizarea pH-ului sangvin.

Printre beneficiile acestei microalge care se multiplică doar în condiții speciale, având nevoie de lumină solară puternică și de o cantitate mare de dioxid de carbon în apă, este și reducerea tulburărilor intestinale, cât și diminuarea halitozei – respirația urât mirositoare.

Chlorella ajută la tonifierea generală și reducerea efectelor îmbătrânirii. Consumul acestui supliment alimentar duce la refacerea structurii materialului genetic ADN și ARN, cât și la accelerarea reparării țesuturilor și regenerarea celulelor.

Această microalgă ajută în special la ameliorarea stărilor de efort fizic prelungit sau de convalescență, stimulând procesul de cicatrizare a rănilor. Este o sursă importantă de clorofilă, crescând utilizarea celulară a oxigenului.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.