Torționarul Vișinescu a fost condamnat: 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității

Alexandru Vișinescu FOTO: adevarul.ro
Alexandru Vișinescu FOTO: adevarul.ro

Alexandru Vișinescu, comandantul Penitenciarului Râmnicu Sărat între 1956 și 1963, a fost condamnat definitiv pentru crime împotriva umanității.

Magistrații Curții Supreme au decis azi condamnarea torționarului Alexandru Vișinescu la 20 de ani de închisoare cu executare.

Vișinescu, în vârstă de 90 de ani, a fost găsit vinovat de crime împotriva umanității, el supunându-i pe deținuții Penitenciarului Râmnicu Sărat la tratamente inumane și la tortură.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constată, potrivit probelor de la dosar, deţinutul Plăcinteanu Gheorghe a fost victima unui act de exterminare. (…) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constată că intervenţia politică a constituit o cauză pentru care nu s-a făcut ancheta”, se arată în decizia de condamnare.

Vișinescu va fi dus astăzi la penitenciar, el nefiind prezent la pronunțarea deciziei Curții Supreme.

Mai mult, magistrații au decis menținerea sechestrului asigurător pe imobilul în care locuiește Alexandru Vișinescu, care va trebui să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale.

Alexandru Vișinescu a încălcat drepturi fundamentale ale omului, supunându-i pe deținuți la tratamente brutale și nu le-a asigurat îngrijiri și asistență medicală.

Printre crimele comise de Vișinescu se numără privarea de hrană, de încălzire, tratamente violente, toate având ca scop exterminarea fizică a persoanelor încarcerate.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Germania, pentru femei şi bărbaţi. Cunoaşterea limbii germane NU este obligatorie
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Lecție de generozitate. Oamenii de afaceri care gătesc pentru săraci