Topul mașinilor care se strică cel mai rar. Pe ce loc se află Dacia

dacia top mașini fiabile
Foto: Karoly Lorentey (Flickr)

Mașinile Kia se află pe locul întâi în topul celor mai fiabile automobile din Germania, arată un studiu realizat de J. D. Power, o companie americană de analiză și cercetare de piață.

Studiul analizează problemele întâlnite de șoferii din Germania în ultimele 12 luni, după primele 12-36 de luni de folosire a unei mașini.

Topul este dominat de branduri din Coreea de Sud (Kia, Hyundai) și din Japonia (Toyota, Mitsubishi). Este interesant de remarcat că branduri foarte apreciate în România, precum Mercedes-Benz, Audi sau BMW, se află la coada clasamentului referitor la fiabilitate.

Studiul a examinat 177 de probleme împărțite în 8 categorii:

– exteriorul vehiculului
– experiența șofatului
– displayuri / comunicații / audio / navigație / divertisment / comenzi
– scaune
– încălzire, ventilație și aer condiționat
– interiorul vehiculului
– motorul
– transmisiuni

Fiabilitatea este calculată în funcție de numărul de probleme apărute la 100 de vehicule. Un scor mic reflectă o calitate superioară (mașinile respective se defectează mai puțin).

Media industriei este o fiabilitate de 151 (mai slabă față de 2016, când a fost de 127).

top mașini fiabile
Sursa: J. D. Power

Kia se află pe locul întâi, cu un scor de 99. Hyundai se află pe locul doi (105), brand urmat de Toyota (109), Mitsubishi (113) și Skoda (114).

Studiul este realizat pe baza răspunsurilor a aproape 14.000 de proprietari de mașini fabricate în perioada 2014-2016. Cercetarea s-a desfășurat în intervalul februarie – aprilie 2017.

Dacia se află pe locul 14 în top, imediat sub media industriei, cu un scor de 152.

J. D. Power a alcătuit și topuri pe diferite tipuri de vehicule, de la mașini urbane la SUV-uri, mașini de lux sau mașini mici. În clasamentul dedicat vehiculelor mici Dacia Sandero ocupă o poziție foarte bună: locul 3, după Toyota Yaris și Skoda Fabia.

top mașini fiabile
Sursa: J. D. Power

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

3 COMENTARII

  1. Am vrut si eu sa intreb ce inseamna „transmisiuni”? E clar ca „jurnalista” Andreea Dogar nu face decat sa traduca ce scriu altii care se pricep, dar e clar nici la tradus nu se pricepe. Englezescul „transmissions” se refera la cutii le de viteze, dar tanara „jurnalista” nu are cum sa stie. Personal ii recomand o cariera pe care daca o doreste in scris, sa se limiteze la subiecte pe care le stapaneste (daca exista asa ceva)…

  2. Studiul are o oarecare relevanta. Dar factorul uman influenteaza considerabil. Poate proprietarii de KIA sunt mai intelepti si mai grijulii. Poate cei de Fiat sunt mai usuratici si mai neglijenti. There are no absolutes in life. Peace

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.