TOP. Carduri de credit cu cele mai mici dobânzi

Băncile care emit carduri de credit standard aplică o dobândă anuală efectivă (DAE), pentru plata la comercianți sau retragerile de numerar, cuprinsă între 15,39% și 43,9%.

1. Mastercard Standard, de la Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank  percepe cea mai mică dobândă de pe piața cardurilor de credit, respectiv o DAE de 15,39%, pentru cardul Mastercard Standard.

Condițiile de rambursare prevăd ca suma minimă de returnat lunar să fie de 5% din suma împrumutată, la care se adaugă comisioanele și dobânzile aferente.

Perioada maximă de grație care se aplică atât la plata la comercianți, cât și la retragerile de numerar este de 45 de zile. Atenție însă că dacă depășiți această perioadă de rambursare a sumei minime, banca va aplica o dobândă de 30% pe an.

Referitor la taxe și comisioane, banca percepe o taxă de emitere de 15 lei, o taxă de administrare de 30 de lei pe an și un comision de retragere numerar de 1% plus 4 lei.

2. Punct Card, de la BRD

Pe locul al doilea în topul cardurilor de credit pentru care în prezent se aplică cele mai mici dobânzi se găsește Punct Card, de la BRD. Costul total al sumei împrumutate este o DAE de 15,89%, atât în ceea ce privește plata la comercianți cât și pentru retragerile de numerar.

În funcție de suma trasă, minimul de rambursat lunar va fi cuprins între 25 și 500 de lei, pentru un card cu limita standard de 5.000 lei.

Perioada maximă de grație este de 60 de zile, iar după această dată se aplică o penalizare de întârziere la plata sumei minime de 2% peste rata dobânzii curente.

În ceea ce privește taxele și comisioanele, banca percepe o taxă de emitere a cardului de 20 de lei, o taxă de administrare de 25 de lei pe an, un comision de retragere numerar de la ATM băncii de 0,5%  și de 1% plus 3,5 lei de la ATM-ul altei bănci.

3. MasterCardul de la CEC Bank

Pe locul al treilea în același top se situează MasterCardul de la CEC Bank, care are o DAE de 17,03%.

În cazul acestui card, suma minimă de rambursat lunar este de 2,5% din suma utilizată, iar perioada maximă de grație este de 59 de zile. Dacă perioada este depășită, penalizarea de întârziere la plata sumei minime va fi de 31% pe an sau 2 procente peste rata dobânzii curente.

Cei care vor să aplice pentru emiterea unui astfel de card trebuie să plătească și câteva taxe și comisioane, respectiv taxa de administrare de 2,5 lei pe lună, un comision de retragere de 1% , când banii sunt scoși de la ATM-ul CEC Bank sau 1% plus 3 lei dacă retragerea este făcută de la o altă bancă.

La polul opus, cele mai mari costuri le au cardurile de credit de la EFG Retail Services (Euroline American Express), cu DAE de 43,9%,  BRD Finance (BRD Finance Altex),cu 39,3% DAE și Cetelem (Cardulescu) , cu DAE de 36,2%.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.