Top 7 destinații de vacanță în 2018

Top 7 destinații de vacanță în 2018. Plănuiți deja un sejur într-un loc exotic în acest an? Mai jos, vă oferim câteva recomandări utile:

1. Insulele Capului Verde

Ce se întâmplă când amesteci influențe braziliene, africane și iberice într-un peisaj de vis, cu o climă extraordinară? Insulele Capului Verde vă vor oferi răspunsul. Arhipelagul aflat aproape de coasta occidentală a Africii este o destinație de vacanță extraordinară pentru anul 2018.

Cele 10 insule aflate la nici 600 de kilometri distanță de capitala Senegalului, Dakar, sunt un amestec de plaje splendide și cultură unică. Aici găsiți o muzică deosebită, cât și multă liniște, plus peisaje extraordinare.

Destinații de vacanță în 2018

2. Malta

Valletta, capitala Maltei, este Capitala Culturală a Europei în 2018. Situată între Italia și Tunisia, Malta a fost mereu la intersecția numeroaselor culturi care au ocupat spațiul mediteraneean. Aflate la doar câțiva kilometri depărtare, puteți vizita într-o singură zi vestigii ale Greciei Antice, cât și ale Orientului Mijlociu.

Din punct de vedere culinar, Malta vă oferă o combinație deosebită, de paste italienești sau kebab oriental.

3. Serbia

Chiar dacă este la o aruncătură de băț, Serbia nu este o destinație turistică obișnuită
pentru români, care preferă plajele Croației sau peisajele muntenegrene.

Serbia are, însă, multe de oferit: peisaje spectaculoase, o istorie bogată, cât și prețuri foarte mici. Belgrad este un oraș extraordinar, cu o bogată viață de noapte. Pasionații de natură pot vizita parcurile Kopaonik și Zlatibor, scenă atât pentru sporturile de iarnă sau pentru lungi plimbări pe timp de vară.

4. Mexic

Dacă vreți cu adevărat un șoc cultural, vizitați Mexicul. Este o țară imensă, cu o istorie foarte interesantă. Dacă doriți plaje și relaxare, alegeți Acapulco, dacă sunteți în căutarea adevăratului spirit mexican, îndreptați-vă către Puebla.

Aici găsiți numeroase delicii culinare, o arhitectură uimitoare și numeroase hoteluri noi și foarte confortabile.

5. Maroc

Turiștii români se îndreaptă tot mai mult către destinații din nordul Africii, iar Marocul oferă o sumedenie de locuri de vis unde vă puteți petrece concediul. Pe lângă Marrakech, Agadir sau Casablanca, Essaouira este un oraș care nu trebuie ratat.

Unele scene din serialul ”Game of Thrones” au fost filmate în acest oraș de pe coasta Atlanticului, care oferă plaje aurii, locuri de cazare impecabile și numeroase vestigii istorice.

Destinații de vacanță în 2018

6. Portugalia

Nu este un secret pentru nimeni că Portugalia oferă absolut toate cele necesare pentru un sejur relaxant. Capitala Lisabona vă pune la dispoziție o arhitectură minunată, o gastronomie specială, cât și multe alte surprize.

Mai mult, dacă veți vizita Lisabona între 8 și 12 mai, veți fi în oraș în același timp cu concursul Eurovision, găzduit în premieră de lusitani.

Portugalia este o destinație turistică foarte avantajoasă din punct de vedere financiar. Țara găzduiește 28 de restaurante care au stele Michelin și este faimoasă în lumea întreagă pentru fructele de mare și bucătăria sa savuroasă.

7. Creta

Încheiem lista de destinații de vacanță în anul 2018 cu Creta, casă a mai multor eroi mitologici, a plajelor frumoase și a vieții tihnite.

Heraklion, capitala cretanilor, a fost destinația turistică care a înregistrat cea mai mare creștere a vizitatorilor în 2017. Creta are numeroși munți spectaculoși, dar și extrem de multe de ore de soare, peste 3.000 în fiecare an.

Pasionații de istorie se vor simți extraordinar în Creta, care a fost casă pentru civilizația Minoanilor, iar muzeul de la Heraklion, cât și Palatul din Knossos sunt obiective de neratat pentru turiștii care ajung aici.