Top 5 motive esențiale să nu cumperi un apartament într-un bloc vechi

Sunt mulți cei care nu știu dacă să aleagă un apartament într-un bloc vechi sau unul într-un ansamblu rezidențial nou. De fapt, nu prea există plusuri pe care să le aibă un apartament vechi față de unul nou. Mai ales în situațiile în care din ansamblul rezidențial se ajunge ușor la toate mijloacele de transport în comun, are magazine în apropiere și este în oraș, nu foarte departe de centru.

În acest articol vă prezentăm cinci motive esențiale pentru care ar trebui să alegi să cumperi un apartament nou în detrimentul unuia vechi.

Investițiile suplimentare. Dacă alegeți un apartament nou e clar că nu aveți de făcut foarte multe investiții. Practic, nu trebuie decât să vă cumpărați mobila și să vă mutați. La un apartament vechi trebuie să renovați, să schimbați instalații sanitare și electrice. Întreaga investiție poate trece și de 10.000 de euro. Cu acești bani ați putea să vă schimbați mașina, de exemplu.

Prețul. Între cele două categorii de locuințe nu sunt mari diferențe. De exemplu, un apartament cu 3 camere din București, într-un ansamblu rezidențial nou are cam același preț pe care îl are unul într-un bloc vechi.

Ești la fel de aproape de mijloacele de transport în comun și beneficiezi de toate celelalte avantaje exterioare pe care le expun vânzătorii apartamentelor vechi atunci când își postează anunțurile pe site-urile imobiliare.

Iluzia unui bloc bine construit. Când vă alegeți un apartament într-un ansamblu rezidențial nou cereți date despre materialele care s-au folosit la construcție, interesați-vă cine este dezvoltatorul și căutați câteva date din istoricul său. E simplu.

Majoritatea blocurilor vechi au peste 25 de ani. În cazul în care faceți un credit la bancă, luați în calcul că atunci când terminați de plătit ratele, peste 25 – 30 de ani, la pensie, e posibil să mai aveți nevoie de un buget pentru consolidarea blocului.

Probleme cu actele. Nu puține au fost situațiile în care, chiar dacă s-au interesat puțin despre istoricul apartamentului, cumpărătorii s-au trezit că s-au mutat într-o locuință care este disputată de mai multe persoane și are o situație juridică incertă.

E ca și cum ai schimba o mașină veche și la un moment dat te trezești că a fost furată, a avut accidente, iar kilometrajul i-a fost modificat. În schimb, la un apartament nou această problemă nu există. La fel e și în cazul unei mașini noi.

Vecinii. În cele mai multe cazuri, în ansamblurile rezidențiale noi se mută familii tinere. În blocurile vechi riști să ai niște vecini în vârstă pe care îi deranjează orice zgomot pe care l-ai face sau, din contră, niște vecini foarte gălăgioși. La o familie tânără, chiar și gălăgioasă, ai mult mai multe șanse să găsești înțelegere.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.