TOP 5 jucători de poker din România. Au câștigat peste un milion de dolari din acest joc

Alexandru Papazian a câștigat o brățară World Series of Poker în acest an. Foto: WSOP
Alexandru Papazian a câștigat o brățară World Series of Poker în acest an. Foto: WSOP

Pokerul, în special versiunea Texas Hold’em, are mulți iubitori în România, iar unii dintre ei au reușit să câștige premii consistente în ultimii ani.

Clasamentul pe care vi-l prezentăm cuprinde câștigurile jucătorilor români la turnee importante, neluând în calcul banii pe care acești jucători i-au încasat din sesiuni cash sau din turnee recurente, cum ar fi cele zilnice, săptămânale sau lunare.

Sunt peste 80 de jucători români de poker care au câștigat peste 100.000 de dolari în carieră, însă doar 5 dintre ei au reușit să depășească pragul de un milion. Dany Parlafes și Toni Județ, două nume importante ale pokerului live românesc, sunt în afara topului, însă amândoi au câștigat peste 900.000 de dolari în carieră.

Majoritatea campionilor români sunt tineri, iar primii pași în lumea mare a acestui joc i-au făcut pe site-urile de poker, precum cazinoonline.com.

Top 5 jucători de poker din România

5. Dan Murariu

A adunat peste 1,3 milioane de dolari din poker, iar cel mai mare câștig la un turneu live l-a obținut la competiția IPT de la Sanremo, în Italia. La ediția din 2011 a acestui turneu, Dan Murariu s-a clasat pe locul 2, dar a plecat acasă cu aproape 190.000 de dolari.

Ultimul mare succes l-a reușit în 2012, în St. Maarten, câștigând competiția Unibet, care i-a adus un premiu de 142.590 de dolari. Românul s-a mai impus într-un turneu important găzduit de orașul bulgăresc Varna, în 2010. Câștigul său de atunci a fost de 184.182 de dolari.

4. Vlad Darie

A câștigat peste 1,4 milioane de dolari din poker. Cea mai recentă performanță a tânărului jucător român a fost obținută la Campionatele PokerStars de la Barcelona, unde a prins masa finală, clasându-se pe locul 6 și devenind cu peste 100.000 de dolari mai bogat.

În luna mai, Vlad s-a impus într-un turneu similar la Monte Carlo, iar în 2016 a câștigat un Belgian Poker Challenge, la Namur. Tot anul trecut a câștigat un mare turneu WPT la Viena, care i-a adus un câștig de aproape 175.000 de dolari, însă cel mai mare premiu din carieră, de 224.190 de dolari l-a obținut la Hollywood, într-un turneu care avea intrarea de 15.000 de dolari.

3. Ionel Anton

O legendă a pokerului românesc, Ionel Anton a adunat aproape 2 milioane de dolari din turnee live. Cel mai mare câștig, de 1,35 milioane de dolari l-a obținut în 2011, în Bahamas. Atunci, românul s-a clasat pe locul 3 într-un turneu EPT, înaintea unor super-jucători, printre care și fostul campion mondial Chris Moneymaker.

2. Mihai Manole

A câștigat peste 2,4 milioane de dolari din poker. Cu toate că nu are în palmares un premiu mai mare de 350.000 de dolari, Mihai Manole este un jucător constant, care a urcat vertiginos în clasament în ultimii ani.

Cea mai recentă ispravă a acestui tânăr jucător a reprezentat-o câștigarea unui turneu la Las Vegas, care i-a adus 210.000 de dolari în cont.

1. Alexandru Papazian

Este primul jucător de poker din România care câștigă o brățară WSOP. S-a întâmplat în această vară, la turneul Crazy Eights de la Las Vegas. Premiul pentru locul 1 a fost de 888.888 de dolari, însă nu este cel mai mare câștig din cariera acestui tânăr și talentat jucător.

În 2016, la Monte Carlo, Papazian câștiga un turneu dedicat high roller-ilor, cu un buy-in de 25.000 de euro. Atunci, românul și-a îngroșat veniturile cu 1,2 milioane de euro, aproape 1,4 milioane de dolari.

Alexandru Papazian a câștigat 2,9 milioane de dolari din turnee live.