Top 5 cele mai inteligente rase de câini, potrivite pentru orice casă

Căței Foto:scenicviewpuppies.com


Fiecare persoană care își cumpără un câine are în minte câteva principii după care îl alege. Dacă mulți vor să aibă un cățel cuminte și prietenos, alții vor să fie foarte inteligent, să apere bine casa și să fie ușor de dresat.

Un câine inteligent înseamnă, în primul rând, o relație foate bună cu familia în urma unui dresaj bun și siguranța că stăpânii nu se vor trezi cu mobila distrusă și cu alte lucruri rupte prin casă.

Specialiștii susțin că Border Collie este cea mai inteligentă rasă de câine, iar traiul alături de un câine Collie este cum nu se poate mai plăcut. Acești câini sunt foarte energici, prin urmare au nevoie de stăpâni la fel de activi ca ei, care să îi ducă des la plimbare și în drumeții, unde adoră aerul curat. De asemenea, cei care vor un Collie trebuie să fie dispus să arunce în parc un băț ore în șir, căci cățelul va fi neobosit. Cuvântul care guvernează viața unui Collie este „ordinea”, așa că va încerca des să aibă grijă de cei din jurul său și să îi dirijeze, în spiritul trecutului său de câine de turmă, în care strângea într-un timp record sute de oi și de vaci.

Iubitorii de câini plasează câinii din rasa Pudel pe locul al doilea în ceea ce provește inteligența. Sunt ușor de dresat, ascultă ceea ce li se spune și nu fac prostii în casă și în afara ei, ci își dau interesul să fie mereu pe placul stăpânilor. Ei reușesc mereu să își surprindă stăpânii cu lucruri noi și sunt creativi, iar copiii se îndrăgostesc imediat de aspectul lor fizic și de voioșia lor.

Ciobănescul german este pe podiumul celor mai inteligenți câini din lume, iar aflarea lui pe acest loc nu este deloc întâmplătoare. Acesta învață comenzi după numai câteva repetiții și le execută corect imediat, iar în poliție și în securitatea aeroporturilor este nelipsit datorită capacității lui de depista substanțe interzise ori persoane dispărute. Câinii din rasa ciobănesc german au participat la numeroase misiuni de salvare, iar în casă se comportă exemplar cu familia, pe care o apără cu prețul vieții sale.

Câinii din rasa Golden Retriever sunt preferații copiilor datorită atitudinii lor jucăușe și de încredere. Ei reușesc să învețe perfect peste 200 de comenzi, nu au accese de gelozie atunci când apare un nou membru în familie și pot devenii partenerii perfecți de joacă în parc și acasă.

Doberman Pinscher a fost numit unul dintre cei mai inteligenți câini din lume datorită atitudinii neînfricate pe care o manifestă în situații de criză și când trebuie să își păzească stăpânii și casa în care locuiesc. Acesta a fost numit în nenumărate rânduri „câinele de pază perfect”. Totuși, este bine să nu fie lăsat în preajma copiilor, deoarece poate deveni periculos.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.