Foto: Marrakech. Foto: Ya2sine via Wikimedia Commons

Portalul de călătorii „Trip Advisor” a alcătuit și în acest an un clasament al celor mai populare destinații turistice pentru anul 2015. Topul a fost alcătuit pe baza a milioane de voturi venite de la pasionații de călătorii din toată lumea.

1. Pe locul întâi, călătorii au votat orașul Marrakech din Maroc. Orașul vechi fortificat este plin de vânzători care își expun mărfurile colorate, de la covoare berbere la electronice moderne, în piețele tradiționale (souk). Muzeele, moscheile, palatele, grădinile, mormintele istorice, porțile și zidurile orașului fac din Marrakech o destinație minunată pentru turiștii interesați de istorie și de cultura islamică.

2. Orașul Siem Reap din Cambodgia este poarta de intrare în regiunea Angkor, unde turiștii descoperă templul Angkor Wat, construit în secolul al XII-lea de civilizația khmeră, și orașul regal Angkor Thom, ridicat în aceeași perioadă.

3. Istanbul, Turcia. Europa și Asia se întâlnesc în Istanbul, unde moscheile magnifice și arhitectura antică coexistă alături de restaurantele moderne și de viața de noapte trepidantă. În plus, Marele Bazar are mii de magazine care îi așteaptă pe pasionații de cumpărături.

4. Orașul Hanoi, capitala Vietnamului, „a îmbătrânit frumos”, consideră specialiștii Trip Advisor, conservându-și cartierul vechi, monumentele și arhitectura colonială, făcând în paralel loc și pentru construcțiile moderne. Denumită odată „Thang Long” („dragonul zburător”), orașul vechi de secole nu și-a uitat trecutul: lacurile, parcurile, bulevardele și cele peste 600 de temple și de pagode pot fi explorate urșor cu taxiul.

angkor wat
Călugări budiști în fața templului Angkor Wat din Cambodgia. Foto: Sam Garza / Flickr / Wikimedia Commons
istanbul
Sfânta Sofia, Istanbul. Foto: Dennis Jarvis via Wikimedia Commons
hanoi
Fete din Hanoi îmbrăcate în costume tradiționale. Foto: Xcanbiet via Wikimedia Commons

5. Praga, Cehia, este o destinație perfectă pentru turiștii care s-au săturat de vacanțele la plajă și vor să se cufunde în cultură și istorie: Castelul, centrul istoric cu Primăria și Ceasul Astronomic sunt cele mai cunoscute obiective turistice ale orașului, însă Praga are multe secrete, precum pivnițele clădirilor vechi de sute de ani, unde călătorii vor descoperi cele mai bune baruri din capitală.

praga
Turnul de la unul dintre capetele Podului lui Carol, în Praga. Foto: Massimo Catarinella via Wikimedia Commons

6. Londra, Marea Britanie. Bijuteriile coroanei, Palatul Buckingham, galeriile Tate, parcurile pline de verdeață sau strada Oxford fac din Londra un oraș care are ce să le ofere tuturor turiștilor, indiferent cât de variante ar fi gusturile acestora.

londra
Catedrala Saint Paul din Londra. Foto: Tony Duell via Wikimedia Commons

7. Roma, Italia. Orașul este un adevărat colaj de piețe și de monumente istorice uimitoare precum Fontana di Trevi, Panteonul sau Colosseumul.

roma
Palazzo Senatorio din Roma. Foto: Arpingstone via Wikimedia Commons

8. Buenos Aires, Argentina. Locul de naștere al tangoului este captivant și plin de energie. Cartierele vechi sunt pline de restaurante romantice, moștenirea europeană a orașului sud-american fiind evidentă în arhitectura sa, în bulevardele largi și în parcurile sale. Cafeneaua Tortoni, cel mai vechi bar din oraș, îi va transporta pe turiști înapoi în anul 1858.

buenos aires
Casa Roz din Buenos Aires, Argentina. Foto:
David / Flickr / Wikimedia Commons

9. Paris. În anul 2013 capitala Franței a fost vizitată de 29,3 milioane de vizitatori, fiind una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume.

paris
Hôtel de Ville, Paris. Foto: Rolldi via Wikimedia Commons

10. Cape Town, orașul aflat în sudul extrem al continentului african, le oferă turiștilor acces la plajă, dar și ocazia de a vizita rezervații naturale sau Insula Robben, unde se află închisoarea unde Nelson Mandela a fost închis timp de 27 de ani.

cape town
Cape Town. Foto: Andres de Wet via Wikimedia Commons

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 ponturi pentru o vacanță ieftină în România
Accidentul aviatic din Franța. Procurorii: „Copilotul a vrut să distrugă avionul!”
Strigătul disperat al românilor exasperați de imunitatea politicienilor: „Ăștia ce sunt, extratereștri?”