Foto: Fabrice Blanc via Wikimedia Commons

Elveția, faimoasă pentru ciocolată, ceasuri de lux, bănci și stațiuni de schi, este cea mai fericită țară din lume, potrivit unui nou sondaj pe această temă, relatează BBC.

Elveția s-a clasat în fruntea celui de-al treilea index al Fericirii Mondiale (World Happiness), realizat anual de Rețeaua pentru Soluții de Dezvoltare Durabilă, o inițiativă a Organizației Națiunilor Unite.

Elveția a fost urmată la distanță mică de Islanda, Danemarca, Norvegia și Canada. România se află pe locul 86 în lume, după țări precum Turkmenistan, Rusia, Algeria sau Uzbekistan, dar înaintea Portugaliei, a Greciei, a Ungariei și a Bulgariei.

Togo, Burundi, Siria, Benin și Rwanda s-au clasat pe ultimele poziții în topul celor mai fericite țări din lume.

Raportul „World Happiness” examinează 158 de țări și își propune să influențeze politicile guvernamentale. Studiul se bazează pe date oferite de sondajele de opinie Gallup și ia în calcul diferite variabile precum produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, nivelul de corupție și respectarea libertăților cetățenești.

„Un nivel înalt de fericire este considerat un semn al progresului social și este un obiectiv al politicii publice. Tot mai multe guverne naționale și locale folosesc datele privind fericirea populației în demersurile lor de a găsi politici menite să îi ajute pe oameni să aibă vieți mai bune”, se arată în raport.

TOP 10. Cele mai fericite țări din lume:

1. Elveția
2. Islanda
3. Danemarca
4. Norvegia
5. Canada
6. Finlanda
7. Olanda
8. Suedia
9. Noua Zeelandă
10. Australia

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor
O casă din piatră, în inima naturii. Splendida transformare a unei ferme
Cele mai frumoase fotografii ale unui cuplu, dintr-o lună de miere care nu se mai termină