Tinerii matematicieni români sunt din nou cei mai buni din Balcani

Elevii români au strălucit la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Foto: Societatea de Științe Matematice din România
Elevii români au strălucit la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Foto: Societatea de Științe Matematice din România

Elevii români au obținut șase medalii la cea de-a 21-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori.

Cu trei medalii de aur și trei de argint, delegația României a câștigat competiția desfășurată la Varna, în perioada 24-28 iunie. La întrecere au participat concurenți din 19 țări: 10 țări membre și 9 cu statut de invitat.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național ,,A. T. Laurian” din Botoșani, Tran Bach Nguyen și Sebastian Mihai Șimon, ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Cei trei elevi medaliați cu argint sunt Paul Becsi, elev la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea și Mărginean Andrei Theodore, ambii elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, anunță Ministerul Educației Naționale.

Tinerii matematicieni români au fost cooordonați de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea (deputy leader) şi prof. Marius Mîinea de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găiești (observator în juriul olimpiadei).