Tinerii care au cumpărat un castel în România cu banii pentru apartament

Castle Hotel Daniel
Foto: Castle Hotel Daniel

Doi tineri căsătoriți s-au hotărât să renunțe la viața de la București și au cumpărat un castel în Transilvania. Este vorba despre castelul Daniel, din Tălișoara, Covasna. Potrivit Știrile TVR, l-au renovat, i-au descoperit poveștile, iar acum l-au transformat în obiectiv turistic și hotel.

De la an la an, castelul construit în secolul al XVII-lea atrage tot mai mulți turiști. Clădirea a fost construită în anul 1680 de un nobil secui.

Cei doi tineri au reușit să readucă atmosfera și strălucirea de altădată și au avut ceva de muncă, mai ales că în clădire a funcționat un CAP pe vremea comuniștilor.

Castelul nobiliar este acum în categoria A pe lista monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeți, iar pe pereți pot fi admirate picturi vechi de sute de ani.

În România sunt zeci de castele care se află în stare avansată de degradarea. La sfârșitul anului trecut, un castel a fost scos la vânzare la doar 38.000 de euro. Este vorba despre Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz (Brașov), o clădire istorică cu opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați.

Clădirea era într-o stare avansată de degradare. A fost construită în 1553 și a avut numeroși proprietari. Mai recent, în perioada comunistă, a găzduit birourile fostului IAS.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.