Tinerii români care au făcut sateliți din doze de răcoritoare

Mai mulți sateliți de mici dimensiuni, construiți cu ajutorul unor doze de răcoritoare din aluminiu, au fost aruncați cu un avion la Timișoara. Potrivit DIGI 24, este vorba despre un concurs destinat pasionaților de fizică, iar cel mai eficient satelit, care vă măsura cât mai mulți parametri ai aerului, vor câștiga.

Tina, de exemplu, în vârstă de 15 ani, a realizat un satelit împreună cu alți trei colegi din Constanța, la care a muncit mai bine de două luni. Cântărește sub 3 kilograme și poate detecta temperatura, umiditatatea sau compoziția chimică a aerului.

În total au fost opt echipe care au participat în finala de la Timișoara.

Acest concurs este un proiect desfășurat de Agenția Spațială Română și Agenția Spațială Europeană, prin care se dorește atragerea tinerilor către disciplinele „STEM – Science, Technology, Engineering, Maths”, potrivit digi24.ro.

Câștigătorul finalei de la Timișoara va reprezenta România la faza internațională a competiției, care va avea loc în luna iunie, la Lisabona.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.