Times New Roman a fost amendat pentru un text despre iubita lui Dragnea

Referendum pentru familia tradițională. FOTO: Captură video Youtube
Liviu Dragnea susține cu tărie organizarea unui Referendum pentru familia tradițională. FOTO: Captură video Youtube

Site-ul de statiră Times New Roman a primit o amendă de la Consiliul pentru Combaterea Disciminării. Potrivit Paginademedia.ro, s-a decis amendarea cu 16.000 de lei pentru un text în care subiect era iubita șefului PSD, Liviu Dragnea. Textul avea titlul: „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …”.

Amenda a fost împărțită. Societatea care administrează Times New Roman, Infant Media, trebuie să plătească 5.000 de lei, autorul articolului – 5.000 de lei, editorul-șef – 3.000 de lei, iar administratorul Infant Media – 3.000 de lei.

Managing Partner TNR, Alex Dona, a declarat pentru Paginademedia.ro că „nu se termină aici, de-abia începe” pentru că vor contesta decizia.

Cazul a ajuns la CNCD după ce au venit mai multe sesizări din partea mai multor femei din PSD: Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și Irina Tănase.

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă)”, a transmis CNCD într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.