Femeile din PSD cer o despăgubire uriașă de la Times New Roman

liviu dragnea femei psd
Foto: Guvernul României

Femeile din PSD au dat în judecată siteul de satiră Times New Roman și cer despăgubiri de 500.000 de euro pentru un articol în care Irina Tănase, iubita liderului PSD, era numită „curva lui Dragnea”.

Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Irina Tănase și Carmen Dan au dat în judecată site-ul Times New Roman, pe Alex Dona, managing director, pe Călin Petrar, redactorul-șef al site-ului, și pe Ovidiu Eftimie, relatează paginademedia.ro.

La data de 12 martie, în contextul Congresului PSD, siteul TNR a publicat un text cu titlul
“Curva lui Dragnea, asaltată de pesediști: ”Toți 4.000 mi-au dat sfaturi despre cum să i-o *** lui Liviu mai bine””.

Plângerea depusă de social-democrate la Tribunalul București a fost obținută de reporterul Realitatea TV Ionela Arcanu.

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanșat o stare fizică și mentală de rău, fiindu-i chiar teamă și jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spațiul public. (…)”, se arată în plângerea depusă de social-democrate la Tribunalul București

“Consideram că un astfel de articol tinde spre discriminarea femeilor atunci când se referă la Primul Ministru al țării – Dăncilă Vasilica Viorica, Primarul General al Municipiului București – Firea Gabriela, Ministrul Muncii – Vasilescu Lia Olguța și Ministrul de Interne – Dan Carmen ca fiind „hoarda de tâmpite cu funcții importante în partid””, se mai arată în dosar.

Siteul de satiră Times New Roman a fost amendat deja de Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării (CNCD) cu suma de 16.000 de lei pentru textul despre iubita lui Liviu Dragnea.

Mai exact, Infant Media, societatea care administreaza Times New Roman, a fost amendată cu 5.000 de lei. Autorul articolului (Călin) a fost amendat cu 5.000 de lei, editorul-șef a fost amendat cu 3.000 de lei, iar administratorul Infant Media a fost amendat tot cu 3.000 de lei.

Conducerea siteului a anunțat că amenzile vor fi atacate în instanță.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.